Søstrene Gyldenhjerte - Sarahs drøm

09.08.22
En virkelig flot tegneserie om hverdagsproblemer med søskende og familiehemmeligheder, som er tilført et magisk islæt, der forstærkes af de farvestrålende illustrationer.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Sarah er den ældste af tre søstre, og hun har altid følt sig ansvarlig for sine yngre søstre Cassiopeia og Lucille. De bor sammen med deres mor samt katten Yurei og er meget forskellige, men vil som regel gerne være sammen alligevel.

Sarah har en tilbagevendende drøm om et stort træ med et kæmpe drivhus, der balancerer på toppen af de øverste grene med morens seng i midten af huset. Midt i sengen svæver en lille vandmand, og Sarah vågner altid lige inden hun kan nå at få fat på vandmanden. Sammen med sine søstre beslutter hun, at de vil lave en mors dags-gave i form af en scrapbog. Oppe på loftet finder pigerne et gammelt billede af deres mor, som står ved foden af træet fra Sarahs drøm. Og på billedet er hun gravid, men billedet er 20 år gammelt!

Hver gang søstrene spørger ind til morens fortid, svarer hun undvigende, og efterhånden virker den tidligere nærværende mor nu fraværende. Søstrene beslutter at grave i deres mors fortid for at se, om de kan afsløre hendes hemmeligheder. I deres søgen skal de besøge en helt særlig skjult skov, hvor der lever en masse katte, og da de endelig finder frem til sandheden om deres mors fortid, kommer den bag på dem alle tre.

Historien indeholder en meget fin balance mellem realisme og magi, hvor Sarahs drøm foregår i en eventyrlig skov, mens tematikkerne er almindelige hverdagsproblematikker, der viser hakkeordenen i en søskendeflok og frigørelsen fra den. Bogen rummer desuden yderligere et lag, der beskæftiger sig med sorg og tab. Fortællingen er virkelig smuk med fine manga-agtige figurer og natur i stærke farver.

Der er heldigvis udkommet flere af denne type tegneserier ’Velkommen til Pandorien’ og ’Nordlys’. Den er velegnet til børn fra 9 år, både de børn, der godt kan løbe træt i tekstmængderne i en traditionel bog, men også børn der er vilde med flotte billeder. Det bliver spændende at følge søstrenes videre liv.

Materialer