Mandags-læseklubben fra Tilst Bibliotek anmelder børnebøger

31.05.16
Vi er en flok læseivrige drenge og piger, der mødes hver mandag eftermiddag kl. 14 på Tilst Bibliotek. Vi sidder lige midt i biblioteket omkring det store bord og læser højt for hinanden, diskuterer bøger og giver anbefalinger til hinanden. Nu har vi nedfældet nogle af anbefalingerne på skrift og dem vil vi gerne dele med jer andre:

LEJRSKOLEN af Line Kyed Knudsen

Hovedpersoner: Klara, Rose og Julie 

Bogen er meget god, fordi de skal på lejrskole og de har det sjovt sammen. Pludselig er der en pige, som ikke er med, fordi hun er ked af det og hun har hjemve. Klara, Rose og Julie har det sjovt og de går sammen i 3. klasse. På lejrskolen er der mange sjove og spændende aktiviteter. 

Jeg anbefaler den, fordi de leger sammen og Klara som var ked af det legede helt til sidst sammen med de andre – og så bliver alle glade. 

Bogen handler om venskab, lejrskole og om at trøste andre.

 

Antal stjerner, hvor 5 er den bedste ****

Anmeldt af Rayan Nasser

 

SOVE HOS MALOU af Line Kyed Knudsen

Jeg synes om: Den er god, fordi den handler om pigeliv og det kan jeg godt lide at læse.
Jeg synes ikke om: At den er så kort og jeg kan bedst lide lange bøger.

Hvad den handler om: Klara er syg og kan ikke komme i skole. Hun bliver inviteret til at sove hjemme hos Malou men det må hun ikke for hendes mor for hun har lige været syg. 
Jeg anbefaler:
Den er god hvis man kan lide pige bøger og man ikke vil læse særlig meget.

Anbefalet af Emma

 

ALLE FOR ÉN af Line Kyed Knudsen

Bogen er god, fordi man kan læse, hvad man nogen gang gør forkert og når man læser bogen, kan man virkelig mærke, det der sker. Men bogen kan være dårlig, fordi i starten sker der ikke så meget sjovt og spændende, men hvis man læser videre, skal der nok ske noget. 

Jeg anbefaler bogen til een, som er ensom i frikvartererne eller hvis nu du skulle føle dig uden for hos dine venner. Hvis du føler, du vil hjælpe nogen, men ikke kan, så skal du også læse bogen.

Min mening om bogen er: den er god, den er ok, men det bedste er slutningen, fordi du lærer, det der skal til.
Men den er lidt voldelig - eller ikke sådan helt. Mest for piger.

Anmeldt af Anja

 

MESSI af Per Straarup Søndergaard

Handling: Messi er hurtig. Han scorer mange mål. Han er god til at skyde. Messi spiller for FC Barcelona. Messi har en sygdom. Det er derfor han er lille. Men Barcelona hjælper ham med at købe medicin. Messi har en søn der hedder Thiago og har en kæreste der hedder Antonella. Messi har gået til fodbold skole i Barcelona. Der blev han venner med Iniesta, Xavi, Fabregas og Puyol.

 

Mening: Jeg synes den var god, fordi man kan læse om Messi og man kan lære om ham og hans liv og hvilket hold han spiller på.  Jeg vil give den 4 **** fordi jeg har lært noget om ham.

Anmeldt af Thisaklan