Legenden om dragens ild af Beatrice Blue

30.07.22
Et vidunderligt eventyr om empati, hjælpsomhed og om at udfordre sine fordomme.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

For længe siden i et bjerg nær lille landsby boede en drage, som alle var bange for. Dog havde ingen set dragen, men den eksisterede som et sagn, alle troede på. Freja og Silas læste mange bøger om drager højt for hinanden, og de var enige om, at ingen af dem var bange for drager. Heller ikke selvom der stod, at de havde farlige hugtænder og kunne brøle, så husene væltede omkuld.

En dag hvor hele landsbyen nærmest forsvandt i en snestorm, blev Freja og Silas enige om, at det måtte være dragens skyld! Derfor besluttede de at gå op på bjerget for at få stoppet dragen. Da de fandt dragen langt oppe, var det ikke en brølende, farlige drage, men i stedet en drage, der var kold og ked af det. Det besluttede Freja og Silas at gøre noget ved.

Denne søde eventyrfortælling handler om mod og medfølelse og er en kærlig påmindelse om farerne ved fordomme, men den fortæller også om den magi, der opstår, når man hjælper nogen, der har brug for det. Illustrationerne er i mangastil, og der er masser af gode detaljer og farver, der er med til at understøtte den eventyrlige stemning.

Bogen indledes med: "Engang for længe siden – længe, længe før man talte om global opvarmning…" En rigtig god indledning på et eventyr, der kaster et blik på verden og kan læses for børn fra ca. 4 år..