Læs børnebogen, før du ser filmen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
20.05.19
Var filmen lige så god som bogen? Det spørgsmål kan du svare på, hvis du læser en af følgende fire børnebøger, som du også kan opleve i biografmørket i løbet af sommeren og efteråret.

Der er flere gode børnefilm baseret på bøger på vej i 2019. Læs bøgerne sammen med dit barn, før I går i biffen, og giv læseoplevelsen en ekstra dimension.

Kaptajn Bimse
Du kan glæde dig til Bjarne Reuters fortælling om Kaptajn Bimse og Goggeletten, som kan opleves i biografen fra den 26. juni. Der findes i alt seks bøger om Kaptajn Bimse, og det er altså den første bog i rækken, der kan opleves som spillefilm denne sommer. Fortællingen handler om syvårige Anna og hendes bamse, der kommer på en mærkelig og lidt farlig tur i en lillebitte gul flyvemaskine, natten før hendes fødselsdag. Se bogen neden for og læs mere om filmen her.

Mugge og vejfesten
Den danske tegneduo Wulffmorgentahler står bag den næste bog, som er på vej ind på det store lærred. Michael Wulff og Anders Morgenthaler har sammen skrevet og tegnet flere bøger om drengen Mugge på 10 år. Den første bog i rækken ’Mugge og Vejfesten’ handler om, at Mugge er verdens lykkeligste dreng, indtil hans forældre går fra hinanden. Nu vil han bruge den kommende vejfest til at føre sine forældre sammen igen. Filmen kommer i biograferne den 19. september. Se bogen neden for og læs mere om filmen her.  

Artemis Fowl
Er man mere til fantasy-genren, kan man med fordel læse bøgerne om Artemis Fowl. Den første bog filmatiseres af Disney og kommer i biograferne den 26. september. Bogen handler om 12-årige Artemis Fowl, der er superintelligent - især hvad angår forbrydelser. For at forøge familieformuen lægger han en dristig plan om at kidnappe en fe og kræve et ton fe-guld i løsesum. Men alt går ikke helt som ventet. Se bogen neden for og læs mere om filmen her.

Valhalla
Til oktober kan børn og forældre glæde sig til at kunne opleve Peter Madsens tegneserier om Valhalla blive bragt til live i spillefilmen af samme navn. Mange kan måske huske tegnefilmen fra 1986, men denne gang spilles karaktererne fra tegneserien af blandt andre Roland Møller og Sanne Salomonsen. Filmen beskrives som en adventurefilm og handler om vikingebørne Røskva og Tjalfes oplevelser i Midgård og Valhalla. Her stifter de bekendtskab med guder og personligheder fra den nordiske mytologi. Se bogen neden for og læs mere om filmen her.

 

Materialer