Komadpakkerne af Bjørn F. Rørvik

19.04.22
De naivistiske og tossede fremstillinger af verden skaber et godt udgangspunkt for stærkt underholdende og vanedannende højtlæsningssituationer med børn.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Hvad er en komadpakke, og hvorfor vil nogen stjæle den? Det skal vores to venner Ræven og den rethalede Pattegris finde ud af, da nogen stjæler deres ven Koens madpakker fra marken

Nogen kalder dem dinosauræg eller traktoræg, andre kalder dem ”komadpakker”. Ordene dækker over de store hvide plastikindpakkede tingester, der står på markerne om sommeren. Ræven og den rethalede Pattegris hjælper Koen med at lave madpakker til vinteren. Otte stk. græsbolde med plastik omkring. Koen har nemlig ingen landmand, der giver hende mad, men til gengæld har hun sine to gode venner, som hjælper.

Da Ræven og den rethalede Pattegris om aftenen ligger og ser børnefjernsyn, der i dag handler om uhyggelige UFO ‘er, banker det på døren. Det er Koen som råber, at nogen har taget en af madpakkerne! Først tror de alle tre, at det er gårdkøerne, der er tyvene, men da der morgenen efter kun er en madpakke tilbage, beslutter de to venner at lade sig pakke ind i plastik for at blive kidnappet, så tyven kan fanges og Koen kan få sine madpakker tilbage!

Bogen er et finurligt detektiveventyr, hvor Ræven og den rethalede Pattegris skal finde ud af, om det kan være rumvæsner, der stjæler komadpakkerne? Historien er skør, sød og rigtig sjov, ganske som makkerparrets andre bøger.

Materialer