Håber ikke jeg går midt over

Særdeles smukt illustreret dagbogsroman fortæller om 13-årige Bellas liv med forældrenes skilsmisse, flytning, veninder og nye interesser.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Læs anmeldelsen

Bellas forældre skændes rigtigt meget, og det er simpelthen ikke holde ud! Heller ikke deres oversøde smil, når Bella kommer ind i rummet eller den kunstige stemning, når de skal spise. En dag kalder forældrene Bella ind i stuen for at fortælle hende, at de har besluttet at blive skilt. Deres hus i Århus skal sælges, faren har fået en lejlighed i Viby, og moren skal sammen med Bella flytte til Ebeltoft, hvor moster Signe samt mormor og morfar bor. Hvad så med bedsteveninderne Frida og Olivia og skolen? Bellas ting skal fordeles mellem værelset hos faren og værelset hos moren. Bella føler, at hun selv skal deles i to. Hvad nu hvis hun går midt over?

Efterhånden finder Bella sig til rette i Ebeltoft, hvor hun nu kan se sin familie, og særligt den nye veninde Alma er sød. Hun lærer også Bella at køre på skateboard. De kører sammen med Sigurd med det lange hår, der er samlet i en knold. På banen føler Bella sig glad. Også selvom Nanna fra klassen er led og sender klamme beskeder. Nogle gange har Bella veninderne Frida og Olivia på besøg, og så rider de på en nærliggende rideskole. Bella er så glad for, at hun har Alma når alting er svært, men hvad sker der for Almas mor, som inviterer Bella på aftensmad sammen med Bellas far? 

'Håber ikke jeg går midt over' er en virkelig fin serie, der fintfølende fortæller om at være en teenagepige, der nu skal have to hjem, flytte skole og som indimellem ønsker at hendes forældre finder sammen igen. Også selvom hun faktisk er glad for sit nye liv tæt på resten af familien og sammen med sine nye venner. De virkelig smukke, underbyggende illustrationer viser mange af de frustrationer, Bella har i forbindelse med sit nye liv. 

Anmeldelsen på Litteratursiden

Materialer