Girls day in Science 2020

06.05.20
Når det den 30. september går løs til den landsdækkende kampagnedag Girls’ Day in Science slår Dokk1 dørene op og inviterer pigerne fra 5. og 6.klasse indenfor

Til Girls’ Day in Science viser vi på Dokk1 pigerne et udpluk af den spændende verden af naturvidenskab, teknologi og IT, der venter dem i danske virksomheder og organisationer. De ser, at teknologi og naturvidenskab betyder noget for mennesker.

I arrangementet er det muligt at deltage i workshops afholdt af: Digipippi, LEGO, Science Camp Aarhus og naturligvis også en workshop afholdt af Dokk1. 

Programmet for pigerne er stadig under udvikling, men tilmelding og information vil kunne ses her på siden. 

Det er Naturvidenskabernes Hus og deres netværk for skole-virksomhedssamarbejde, Tektanken, der står bag Girls’ Day in Science.

Her fortæller udviklingschef og ekspert i piger og STEM, Maiken Lykke Lock, at mødet med de kvindelige rollemodeller betyder meget for pigerne:

Vi ved, at det især for piger er vigtigt at møde nogen, de kan spejle sig i, når de skal træffe valg om uddannelse. Derfor er mødet med de kvindelige rollemodeller hos arrangørerne et bærende element i Girls Day in Science,” fortæller hun og fortsætter: “Det plejer at være en rigtig god dag for pigerne. Det er ude i virkeligheden, at de for alvor kan se og opleve, at man kan gøre en kæmpe forskel med naturvidenskabelige kompetencer."

Fakta om Girls Day in Science:

Girls Day in Science er en landsdækkende kampagnedag, der sætter fokus på manglen på kvinder og piger inden for IT, teknologi og naturvidenskab.

På dagen besøger piger fra grundskolens udskolingsklasser og gymnasiet virksomheder, uddannelsesinstitutioner, organisationer, biblioteker og museer i hele landet for at få et indblik i en karriere inden for de områder. I år er det ottende gang, at Naturvidenskabernes Hus afholder Girls’ Day in Science.