Et år i Blomsterby af Felicita Sala

13.01.23
Endnu en smuk og veludført billedbog, som med sine herlige farver og skønne opskrifter inviterer hele familien til at deltage, når der tilberedes spændende retter.

 

Det er forår i Blomsterby, og i hele byen høstes der urter fra haverne. Både fra taghaver, fælleshaver, urtehaver med vindueskanter og fra frugttræerne på lejlighedspladsen. Der høstes hver måned i året, og læseren opfordres uvilkårligt til at høste med. I maj måned spekulerer Madame Trikot på, hvordan det mon føles at være en lille ært, der ligger i sin bælg. På siden overfor er der den lækreste opskrift på ærtesuppe med mynte og basilikum. I september på Pærevej tilberedes tykke pærepandekager med ricotta, som kan få munden til at løbe i vand, og i november måned finder man opskriften på en herlig græskartærte tilberedt af store modne græskar. En opskrift til hver af årets 12 måneder.

Bogen er vidunderlig pga. de smukke illustrationer med bløde former. Hvert billede er fyldt med detaljer, og man ser både hvorledes børnene leger, og hjælper deres forældre i haverne.  

Hver opskrift har klare instruktioner og en liste med ingredienser. Man kan lære at lave krydderfalafler med tahinisauce, farserede peberfrugter og meget mere. Bagerst i bogen fortælles bla. en lille historie om arbejdet i køkkenhaven, frøsorter mm., igen ledsaget af udførlige tegninger, samt en dobbeltside hvor forskellige frugter og grøntsager er placeret under netop deres høsttid. En anderledes og veltænkt familiebog til alle fra ca. 5 år.

 

 

Materialer