Sort-hvide skitser
Sort-hvide skitser i udstillingen

Dokk1s billedkunstskole udstiller i Minirampen

09.07.21
12 børn i alderen 11-14 år har i første uge af sommerferien produceret fantastiske billeder på Dokk1s billedkunstskole. Billederne kan opleves på Minirampen i børnebiblioteket hele sommeren.

Farverige portrætter a la Warhol. Skøre og skæve portræt-collager. Speed-croquis i farvekridt og blyant. Udstilling af værker fra Dokk1s billedkunstskole kan opleves i Minirampen hele sommerferien.
12 børn i alderen 11-14 år har i løbet af fire dage produceret en lang række billeder i forskellige teknikker, materialer, temaer og udtryk. Der er både smæk på farverne i portrætter á la Warhol og selvportrætter i collage, men også grafisk stramt og stringent udtryk i hvide relieffer og botaniske stregtegninger.

Dreng tegner plante

Portræt af pige

Portræt i proces. Laura arbejder med komplementærfarver i sit pop-art-inspirerede selvportræt. Alle portrætbillederne i udstillingen er fremstillet med udgangspunkt i et foto af hver billedkunstskoledeltager. Fotoerne er blevet behandlet i et billedbehandlingsprogram, og efterfølgende tegnet op i grafiske områder og overført til lærred. Herefter har børnene valgt farveskala med udgangspunkt i Ittens farvecirkel - med blik for komplementærfarver og farvevaleur.

Torsdag d. 1. juli var der fernisering på udstillingen, hvor billedkunstbørnenes familie og venner fik præsenteret de enkelte værker og hyggede sig med kaffe, saftevand og kage. Bedsteforældre, forældre og søskende gik på oplevelse i udstillingen og udtrykte deres begejstring over de flotte produkter, børnene kunne præsentere:

"Det er fantastisk, så meget de har nået på fire dage. Min datter har været helt vildt optaget af kunstskolen, og vi har specielt hørt meget om det acryl-portræt, hun har arbejdet med. Hun er pavestolt." (Mor til pige, der var med på billedkunstskolen)

Collageportræt

Børnene har arbejdet med selvportrætter i collage. Figurerne er sammensat af udklip fra magasiner, aviser og gamle bøger, og kunstnerne har arbejdet med forgrund og baggrund i deres collage. Men se grundigt på øjnene - det er kunstnernes egne.

Udstillingen kan opleves sommeren over i Minirampen på Dokk1, og den er en udflugt værd! Dokk1s billedkunstskole er en del af Aarhus Kommunes ´Aktiv sommerferie´.

Pige tegner en plante

Relief i hvidt papir

Relieffer i hvidt på hvidt. De smukke og snørklede billeder er udstillet sammen med sort-hvide stregtegninger ved indgangen til Minirampen.