DIG & MIG : DIGTE FOR BØRN

29.03.23
Sød digtsamling for børn om forholdet mellem søskende og relationen til forældre og bedsteforældre er vidunderligt illustreret af Lisa Aisato.

Digtene udforsker, hvad det vil sige at være stor og alligevel lille. Storebroren holder sin lillesøster og fortæller hende, hvor stor han er sammenlignet med hende. Han lover at bære hende hele vejen hjem fra skole hver dag. Man ser også de fnisende søskende, som betragter deres bedstemor, der er trådt ud af badet og har iført sig stramme røde bukser, og nu står i døren med lange bryster og strittende hår. Måske er hun en heks?

Et andet barn er dybt ulykkelig fordi lidt for voldsom leg har ført til, at brillerne er blevet knust, men faren skal ikke se tårerne. Oldemor derimod er 92 år og træt på trods af chokoladen i skuffen. Bogen afrundes, da de ældre søskende ønsker de mindre søskende var større og ikke helt så irriterende, men da lillesøster endelig er blevet stor, må storebror sande, at løftet om at bære hende hjem fra skole ikke længere kan lade sig gøre, men at søskende altid vil stå sammen

’Dig og mig’ er søde, ukomplicerede digte, der løftes adskillige niveauer af Lisa Aisatos magi. Lisa Aisato er mesterlig til at udarbejde illustrationer så baggrunden flyder ud og forgrunden fremhæves og bliver større. Det skaber en form for 3D- effekt og giver fornemmelsen af en dybde, som øjet ikke umiddelbart kan se. Brugen af akvarelfarver i forgrunden er pragtfuld og medvirkende til at udtrykke de store følelser, mens baggrunden som regel er udflydende, men alligevel sætter rammen for hovedpersonerne. Lisa Aisato kan både få karakterer og elementer til at være nærmest truende, men til gengæld kan billederne også udtrykke den højeste form for kærlighed.

Materialer