Bogpakker til børn i dagtilbud

22.06.22
Masser af bøger til børn i dagtilbud

At have bøger omkring sig er vigtigt, hvis børn skal blive fortrolige med bøger og se læsning som en naturlig del af hverdagen. Bøger skal være tilgængelige og kunne vælges til på lige fod med legetøj og andre aktiviteter.

Med projekt ”BOGglad Aarhus” får børn i en række daginstitutioner i Aarhus adgang til en alsidig bogsamling, når hundredvis af børnebøger lander i institutionerne. Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Bibliotekerne og Børn & Unge med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen. Læs om projektet her.

Temaer i bogpakkerne
Bøgerne i bogpakkerne er udvalgt i samarbejde mellem de enkelte institutioner og det lokale bibliotek. Udvalget af bøger spænder bredt, men kan overordnet inddeles i fire grupper:

  • Rim & remser
  • Hverdagen, følelser & forskellige familieformer
  • Til de nysgerrige: bøger om kroppen, maskiner, dyr, natur og universet
  • De populære

En læsestund kan være et trygt anker i hverdagen, og når forandringer banker på. Sproget er også vigtigt for at kunne udtrykke følelser og behov, indgå i relationer og deltage i lege. Små børn mærker ofte følelser så store, som de kan være i et lille menneske. Følelser er det sprog, de taler, indtil ordene får bedre fat. Bøger om børn, der oplever det samme, kan hjælpe til med at forstå verden, andre mennesker og sig selv bedre.

I listen herunder ses et udvalg af bøger om hverdagens små rutiner, svære følelser og overgange samt forskellige familieformer, som dagtilbuddene får glæde af.

Materialer