Bogen der ikke vil læses

Det er virkelig svært at læse en bog, der ikke vil læses, men man bør gøre et ihærdigt forsøg!

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Læs anmeldelsen 

David Sundin har skrevet en bog, der indbyder til leg og grin med børn fra cirka 3 år og som tilbyder muligheden for et fællesskab om at tøjle den ustyrlige bog. Illustrationerne er utroligt smukke, og der er masser af små finurligheder, som f.eks. en lille ubåd, der pludseligt befinder sig i bunden af siden.

Barnet i historien vil så gerne have læst netop denne bog højt, men det er noget af en opgave! Bogen forvandler sig til et rat, og ordene forandrer sig, så de næsten ikke kan læses, men den voksne kæmper bravt videre. Særligt over en sætning som denne: ”Plimret favde trattels mandalur. Kappe, kappe, kad. Klumbas lætrur blev flad”. Da bogen forvandler sig til et par vinger, er det nærmest håbløst, og barnet sover stadig ikke. Da nogle af ordene helt forsvinder, må den voksne selv sætte ord ind. Og det bliver sværere endnu! Ét er at bogen brænder, men da ’r’ forvandler sig til ’u’, bliver kampen virkelig hård. Heldigvis bliver alle dejligt trætte efter kampen mod bogen.

Tegningerne understøtter taksten, og det er ikke kun er den skøre tekst, der indeholder samtalestof. Illustrationerne er mange og detaljerige, og en del af dem hører umiddelbart ikke til i bogen. Men i en bog der handler om at være på tværs, hører alting vel egentlig hjemme? Læs den for himlens skyld, hvis du kan!

Anmeldelsen på Litteratursiden.dk

Materialer