Børnebøger der skaber ro og balance

Af Anonym (ikke efterprøvet)
11.05.19
Hverdagen kan være hektisk. Her får du en liste med børnebøger, der kan medvirke til ro og balance hos de mindste i familien.

Der findes masser af gode børnebøger, som har fokus på at skabe ro og balance ved hjælp af børneyoga, afspænding eller massage. Mange af dem er billedbøger, som kan være med til at skabe nærvær gennem højtlæsning. Højtlæsningen kombineres for eksempel med nemme fysiske øvelser, der kan laves af både børn og voksne.

Men skal børn dyrke yoga? Ja, mener Serpil Pedersen, der er børneyogainstruktør og forfatter til bogen Børneyogaguiden.

”Yoga har længe været anerkendt som et effektivt værktøj til at reducere stress og give øget livskvalitet hos voksne. Det er først inden for de seneste år, at vi er begyndt at forstå, hvor fantastisk yoga er i bestræbelsen på at skabe ro hos børn, give dem øget selvværd, kropsbevidsthed og ikke mindst gøre dem klogere på sig selv og deres relationer til andre mennesker og verden omkring dem,” skriver hun i Børneyogaguiden.

I bogen giver hun en indføring til yogaens verden, som også passer til dig, der aldrig har dyrket yoga. Det samme gælder flere af billedbøgerne, hvor der er beskrivelser til øvelserne, som kan laves af alle.

Afspænding og massage
Hvis man ikke har mod på at kaste sig ud i yogaen, kan afspænding og massage være en anden gode måde at skabe ro og nærvær for dine børn.

Afspænding er en oplagt aktivitet før sengetid. Bøgerne om Natbjørnen Tjugga, der findes i to udgaver, eller bogen Hvorfor skal jeg sove?: en søvndyssende godnathistorie om Valter kombinerer godnatlæsning med afspænding. Bogen Musetrin og troldetramp tager udgangspunkt i leg og fantasi ved hjælp af rim og remser, som er tilknyttet de enkelte massagebevægelser.

Vi har udvalgt en række bøger som henvender sig til de mindre børn, men der findes bøger om yoga til børn i alle aldre. Spørg på dit lokale bibliotek.

 

Materialer