Amari og det magiske spil af B. B. Alston

07.01.23
Amari er endelig tilbage og skal forsøge at få styr på sine magikerkræfter i anden del af Alstons forrygende serie.

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

I første bind af serien redder 13-årige Amari Peters sin bror Quinton og hele den overnaturlige verden, så hun er overbevist om, at alt kun bliver nemmere, nu hvor hun er blevet junioragent i Bureauet for Overnaturlige Anliggender. Amari skal nu tilbringe sommeren sammen med bedsteveninden vardragen Elsie på sommerlejr, men på vej i bussen oplever de en tidsfrysning, der rammer hele staten Georgia, og som Amari åbenbart er den eneste, der ikke påvirkes af. Derfor siger rygtet, at det er hende, eller måske andre magikere, der står bag!

Amari forsøger at opklare mysteriet og besøger Magikerforbundet, som tilbyder hende at blive overhovedet for alle magikerne, fordi hun er den stærkeste magiker, verden endnu har set, men hun afslår. Amari vælger at blive partner med Dylans søster og sin gamle plageånd Lara. Sammen med Elsie og sin gamle ven Jayden kæmper Amari nu en forvirrende og farlig kamp for at stoppe Dylan Van Helsing, der har gjort frygtelige ting, men som samtidig har sine dukkeførere, mens hun også kæmper for at få Quinton vækket af sin magiske koma. Og hun har mange fjender.

Bøgerne om Amari er helt perfekte til at læse, hvis man kan lide serierne om Percy Jackson, Artemis’ Fowl og Nevermoor. Bøgerne om Amari fortæller historien om den afroamerikanske pige fra det fattige kvarter, der erfarer, at det slet ikke er hendes elskede storebror Quinton, som er en den største helt, men derimod hende selv! Amari oplever sine venskaber være under pres, ganske som enhver anden 13-årig. Historien er overbevisende med sine paralleller til den verden, vi kender, hvor nogen gøres til syndebukke og andre manipuleres for at få kan opnå magt. Serien indeholder masser af ligheder med andre gode fantasybøger, men Amaris fortælling er alligevel helt sin egen. Amaris største kvalitet er, at hun ser det gode i andre, og det element, der herigennem skabes af håb, er et af historiens største plusser.

Materialer