Hent toolkit'et

Aarhus Kommunes Biblioteker har siden august 2013 arbejdet tæt sammen med IDEO - et verdenskendt designfirma og Chicago Public Libraries for at udvikle en innovationsmodel til folkebiblioteker.

Aarhus Kommunes Biblioteker har siden august 2013 arbejdet tæt sammen med IDEO - et verdenskendt designfirma og Chicago Public Libraries for at udvikle en innovationsmodel til folkebiblioteker. IDEO har hjulpet store internationale firmaer med at udvikle innovationsmodeller, men har også skabt en model for, hvordan man laver Human Centered Design. Den nye innovationsmodel som er udviklet sammen med Aarhus og Chicago har specielt fokus på biblioteker.

 

Hent toolkit'et her:

Direkte link til toolkit'et, hvor du også finder baggrundsviden om design thinking. 

Direkte link til metodehåndbogen.

Det hele kan også hentes på www.designthinkingforlibraries.com

 

Et unikt samarbejde med de førende i feltet

IDEO er kendt for at være førende indenfor Design Thinking. Samarbejdet er kommet i stand via et tilskud fra Gates Foundation. Udover bibliotekerne i Aarhus deltager Chicago Public Libraries også. Projektet er derfor ikke bare en mulighed for at samarbejde med IDEO, men også for at få inspiration og sparring fra et af de største biblioteksvæsener i USA. Bibliotekstilbud der passer til brugernes behov I projektet arbejdes der med en lang række design thinking-metoder, der har fokus på at blive bedre til kende brugernes behov. Udover konkrete nye bibliotekstilbud til brugerne og nye koncepter til Dokk1, skal projektet også munde ud i en innovationsmodel, der kan hjælpe biblioteker verden over med at komme igang med at arbejde med design og innovation.