HVAD VED GOOGLE OG FACEBOOK EGENTLIG OM OS?

Og hvordan ser det ud, hvis man broderer det? Det har kunstner Astrid Skibsted sat sig for at undersøge sammen med Trapholt, Museum for Moderne Kunst og Design i Kolding. Under titlen Dataspejlet broderer hun og deltagere fra hele landet et fælles kunstværk, med afsæt i de spor vi hver især efterlader os på nettet. Dokk1 og Gellerup Bibliotek har lagt hus til broderisaloner i 2022, hvor deltagerne blev klogere på data og broderi.

”Hvordan har du det med at viden om dig, dit forbrug, dine interesser og fællesskaber findes på nettet og kan tilgås af andre?” var et af de spørgsmål, der blev debatteret til broderisalonen på Dokk1.

Lone Kofoed Hansen, lektor i Digital design og Æstetik fortalte bl.a. om lighederne mellem kodning og vævning, der begge er bygget op om binære systemer. Og så var der god plads til i fællesskab at udveksle erfaringer og hjælpe hinanden med ’forsting’.

”Data er en kompleks størrelse, men i det her projekt bliver det oversat til et meget smukt og poetisk sprog gennem broderiet som håndværk. Det giver rigtig god mening for biblioteket at være med til at oversætte teknologien til et kreativt fællesskab,” siger facilitator og netværksskaber Astrid Vigsø Bendsen fra Dokk1, der var med til at afvikle salonen.

Tak til Trapholt, der rakte ud og inviterede Aarhus Bibliotekerne med i projektet, der både sætter data under lup og samtidig inddrager og skaber et fælles møde mellem alle, der har grebet broderinålen.

Læs mere om projektet på www.trapholt.dk

Foto: Astrid Skibsted