Bæredygtigt sy-kursus

Anti-fast-fashion - sy dit tøj af sengetøj

Dokk1´s Idelab fik midler fra frøpuljen til at sætte fokus på bæredygtig beklædning med - ATTER – Wear Your Linen!

ATTER er startet af Stine Højland, der ønsker at gøre op med fast-fashion, men fortsat ønsker at gå stilfuldt klædt. Derfor valgte hun at lære at sy sit eget tøj af aflagt sengetøj - OG give sin viden videre til andre. ATTER afviklede en workshop på Dokk1 i november 2021.

Flere af borgerne, der deltog var nye på en symaskine og fortalte, at dagen for dem var en inspirerende og nem måde at arbejde med bæredygtig mode og samtidig blive bedre til at sy, fordi tilgangen var simpel. Tilmed er gammelt sengetøj nemmere at gå til end dyrt nyt stof.


”Jeg var ikke taget til et klassisk sy-kursus. Jeg er med på grund af det bæredygtige fokus” fortalte en deltager.

Mange flere end deltagerne blev inspireret til at genbruge deres aflagte sengetøj. Der opstod små samtaler om de igangværende sy-projekter mellem deltagerne og de forbipasserende.

En sy-deltager fortalte, at en ældre herre havde påpeget, at den orange bluse hun syede på, mindede om hans forældres gamle køkken, og sådan blev mange flere involveret end
dem, som var med på kurset.


Det videre liv
Det giver så meget mening at skab ny værdi med kasserede materialer. Man kan lave nyt og lækkert tøj ud af et materiale, som for nogen kan synes værdiløst – men når det får nyt liv, så får det også ny værdi!

Det var spændende at opleve, at et proffessionelt setup gav så meget inspiration til alle, som kom forbi. Det er virkelig brugbart, når man kan skabe rum til at borgerne aktivt kan handle og få erfaring med at tænke anderledes og måske ændre vaner.

Reststofferne fra sy-kurset har vi gemt, for at tilbyde vores brugere muligheden for at bruge materialet – til større eller mindre projekter.