Isabella og skurkene af Michelle Robinson

28.03.22
Isabella Skurk er en almindelig pige, der bor med sin almindelige familie i et almindeligt hus. Eller det vil sige, helt almindelig er Isabellas familie ikke, de er nemlig SKURKE!

Se og hør anmeldelsen af bogen på Facebook - klik på billedet (åbner op i nyt vindue).

Modsat sin familie af skurke kunne Isabella aldrig finde på at bryde loven. Både Isabellas forældre og bedsteforældre forsøger forgæves at få hende med ud at røve en bank, stjæle legetøj eller begå indbrud, men Isabella vil ikke!

Familien ved, hvor gerne Isabella vil se Dronningens slot, så de forsøger at lokke hende med en fredag aften, da de skal stjæle kronjuvelerne. Da Isabella vågner om morgenen og ser kronjuvelerne ligge over hele huset, tænker hun på, hvor ked af det Dronningen må være. Derfor samler Isabella juvelerne sammen, iklæder sig skurkeudstyr og lister afsted med kronjuvelerne, som hun vil aflevere tilbage. Men det er faktisk temmelig svært - og måske kan hun alligevel ikke undgå at bryde loven?

'Isabella og skurkene' er en virkelig sjov billedbog med helt fantastiske illustrationer i gotisk stil. Michelle Robinson skriver skønne billedbøger, og hendes bog om Den lille heks Luna, der er illustreret af Briony May Smith, er også virkelig fin. Det britiske tema er gennemført, og billedet af Dronningen der ligger i sengen med langt slør under sin krone, en tjener der står ved siden af sengen med et krus dampende te og tre små hunde i og ved sengen er forrygende ligesom to engelske bobbies, der optager rapport, mens de betragter Isabella med et bekymret blik.

Chris Mould er en vidunderlig illustrator, hvis glade og detaljerige billeder klæder alle fortællinger. En skøn og skæg historie til børn fra ca. 3 år.

Materialer