Hands on til lærerstuderende i børnebiblioteket

I et nyt partnerskab med læreruddannelsen på VIA prøver de studerende og kommende dansklærere kræfter med formidlingen og udviklingen af nye arrangementer i børnebiblioteket på Dokk1.

På læreruddannelsen på VIA University College i Aarhus er børnebiblioteket kommet på skoleskemaet. Ikke kun i auditoriet på VIA, men i børneafdelingen på Dokk1. For når de kommende dansklærere skal undervises i børnelitteratur, foregår det på Dokk1, hvor de studerende er med til at opfinde og afvikle arrangementer for skolebørn:

”Det er et super spændende partnerskab. På lang sigt vil vi møde en årgang af lærere, som allerede kender biblioteket og kan tænke børnelitteratur og børnebibliotek med ind fra starten. Og på den korte bane får vi udviklet en række nye arrangementer i biblioteket, og samtidig får vores medarbejdere adgang til den nyeste viden fra undervisere og studerende på uddannelsen. Der er en stor grad af gensidighed i dette partnerskab, og det er meget udbytterigt,” fortæller Jannik Mulvad, der er Teamleder i Familier og børn på Dokk1.