Fra æggebakke til påskekylling

16.03.21
Påsken er fyldt med traditioner og hjemmelavet påskepynt.

Der er nok ikke helt så mange påskefrokoster i år, som der plejer at være. Men derfor kan vi sagtens hygge om traditionerne og pynte hjemmet med hjemmelavet påskepynt.

Måske er det endnu mere væsentligt at holde fast i hyggen netop i år. At læse, lave påskepynt og påskemiddag med dem, vi har tæt på os.

Æggebakker er et fantastisk materiale med sjove former, der kan blive til alt fra æggebægre på morgenbordet til påskekyllinger og påskeharer, der kan pynte i vindueskarme og i potteplanter.

I mange familier er det, at puste æg og dekorere dem, også en vigtig påsketradition - Og hvis I skal kunne lave påskepynt af æggebakken, er I jo nødt til at tømme den først.

Der er mange måder at dekorere sine påskeæg, og de fleste vælger nok at male ægget, hvilket der kan komme nogle meget fine og personlige påskeæg ud af. Men en anden, måske lidt mindre kendt metode, er at bruge servietter.

Der findes mange fine servietter med forskellige motiver. Måske har I en enkelt eller to liggende fra sidste år. 

Med lidt skolelim eller limlak er det nemt at påføre yderste lag af servietten på ægget. Mal et lag lim på ægget og sæt servietten på. Lad det tørre lidt og lim derefter forsigtigt ovenpå servietten med penslen. På den måde får ægget et fint udtryk med en glat overflade og kan pynte på påskebordet i mange år.

Du kan også vælge at give det fine æg som en kærlig påskehilsen til én, du måske savner ekstra meget i denne tid.

Har du lyst til mere inspiration til kreativt påskepynt eller hyggelige påskebøger, så kan du reservere nogle af bøgerne herunder.

Rigtig god påske!

Materialer