Idélab

Idélab er et åbent værksted for workshops, kreativitet, leg og co-creation midt på Rampen i Dokk1.

Lån Idélab til at mødes og skabe. Mangler I et sted til jeres projekt eller arrangement, hvor I kan invitere folk til at være med? Eller trænger I til at få noget mellem hænderne og se, hvor det fører jer hen? Læs mere om Idélab og booking nedenfor.


Rummet er jeres

Midt på Rampen i Dokk1 er et rum for ideer. Et kreativt og åbent rum i biblioteket, hvor der er højt til loftet, og hvor jeres energi sætter kursen for, hvordan rummet udvikler sig.

Idélab er for jer, der inviterer Dokk1s brugere med i, hvad I arbejder med. Kreative aktiviteter, involverende projekter, designprocesser, samtalesaloner, legende eksperimenter og faciliterede workshops.

I skal have mod på at gøre jeres projekt synligt og invitere andre til at være med. Og I skal være klar på at blive udfordret i et uforudsigeligt og socialt rum midt på Rampen, hvor vi lærer af og med hinanden.

Booking

Send os en mail via rumtiljer@dokk1.dk, hvis I vil vide mere eller vil booke Idélab. Skriv ganske kort om, hvem I er, og hvad I gerne vil bruge rummet til.

Praktikaliteter

Det er gratis at låne Idélab til jeres projekt. Når I har lånt Idélab, vil vi meget have feedback og høre om jeres oplevelse, så Idélab hele tiden kan blive bedre.

Idélab er et rum for at skabe sammen. Derfor er det vores mission, at arrangementer er åbne og gratis for deltagende.
Når I låner Idélab, må I bruge møblerne og remedierne, som er her og indrette, så rummet spejler jer. Tag et kig ind i andres processer nedenfor og bliv inspireret til, hvordan I griber det an. 

I Idélab finder du bl.a.:

  • Et skab, der kan låses, til jeres ting.
  • En stor tavle, som er god til at brainstorme, mappe eller give jeres projekt en synlig overskrift for andre.
  • Blandet grej og ting, der kan bruges til workshops eller til at lave prototyper, fx pap og genbrugsmaterialer fra Aarhus Bibliotekerne.
  • Et A-skilt til at stille i front, og hvor I fx kan skrive ”Vær med!”, som en velkommende invitation.

Dyk også ned i vores samling af designlitteratur, -spil, metodekort og Aarhus Bibliotekernes eget toolkit Design Thinking for Libraries og bliv klogere på jeres projekt.

Baggrund

Idélab henter inspiration i mindsettet og metodologien bag designtænkning og tinkering. To undersøgende og eksperimenterende tilgange, der handler om at vi gennem forståelse for andre mennesker, materialer, processer eller vores omgivelser skaber bedre løsninger på problemstillinger ved at udforske mulighederne i dem.

Vi tror på, at vi lærer bedst, når vi bruger både hænder, hoved og hjerte samtidigt. At hands-on oplevelser, leg, videndeling og at teste ideer af i fællesskab er værdifuldt. Og at vi skal huske at stoppe op og lære af vores fejl.