Læseambassadører

Albus Festival arbejder med børn som læseambassadører. De anbefaler bøger til andre børn og videregiver deres glæde ved at læse.

I 2018 udviklede vi konceptet omkring læseambassadører. Festivalen indgik et samarbejde med Skæring Skole, som udvalgte 16 læseglade elever på tværs af tre årgange (6., 7. og 8. klasse).

I skolen opfatter mange det som en straf, men når vi anbefaler bøger vi selv har læst, virker det ikke kedeligt for vores kammerater og det giver dem lyst til at læse, fortæller Ida Augusta Press Mathiasen, læseambassadør Skæring Skole. 

I samarbejde med eleverne selv og Filmby Aarhus arrangerede biblioteket tre undervisningsdage på Dokk1, hvor eleverne blandt andet arbejdede med booktrailers og historier til sociale medier. Som afslutning på uddannelsen fik læseambassadørerne opgaver under festivalen:


– De deltog i åbningen af festivalen, hvor to læseambassadører interviewede Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge og Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.
– De lavede opslag på Instagram.
– En læseambassadør var på scenen for at uddele en Orla Pris
– De var værter i huset og guidede folk på vej
– De uddelte æbler og tatoveringer til børn

Det er ambitionen frem i mod 2020, at videreudvikle konceptet og udvide korpset af frivillige læseambassadører i Aarhus – både som en del af arbejdet med Albus Festival og Aarhus Bibliotekernes læsestrategi.

Vi er allerede nu i gang med et læse bootcamp forløb for skoleklasser, hvor vi blandt arbejder med iscenesættelse af højtlæsning, nye metoder for samtaler med børn om litteratur og book trailers.

For mere information kontakt:

Sif Lüscher Rauff på silr@aarhus.dk

eller Mette Rabæk Poulsen på merp@aarhus.dk