Hjælp til opgaveskrivning

Udover de mange netbaser, som Aarhus Kommunes Biblioteker giver adgang til, finder du her på siden relevante links, hvis du skal eller allerede er i gang med en større opgave eller eksamen i gymnasiet eller de større folkeskoleklasser.

Få inspiration eller find den rette hjælp til opgaven. Mulighederne er mange med følgende links, som du frit kan anvende i forbindelse med in opgave eller eksamen. 
 
Med bibliotek.dk kan du se hvilke materialer der findes på danske offentlige biblioteker - og du kan bestille det, eller se hvilket bibliotek der har materialet hjemme. Bibliotek.dk er ikke et bibliotek, men er en database over hvad der findes på danske offentlige biblioteker. Via bibliotek.dk kan du sende en bestilling til dit lokale bibliotek (uanset hvilket bibliotek der ejer materialet). Du skal hente materialet på det bibliotek du har valgt.
 
EMU er Danmarks undervisningsportal og en af Undervisningsministeriets fem hovedindgange til uddannelsesområdet. EMUs overordnede formål er at udvikle og forbedre undervisningen ved at give skolerne en fælles indgang til de vigtigste ressourcer på internettet. Husk at EMU kræver password fra skolen. 
 
SkoDa er skolernes databaser som kræver password fra skolen
 
Træneren indeholder en række træningsmoduler i form af interaktive øvelser og instruktionsvideoer/animationer til udvalgte fag på de gymnasiale uddannelser. - Husk at Træneren kræver password fra skolen. 
 
Hvis du går i 1.-2. g. på Viby eller Langkær Gymnasium er Lektier Online måske noget for dig. Log ind, chat og/eller snak med en lektiehjælper om opgaver i matematik, fysik, kemi og andre fag.
 
Med Litteraturlistegeneratoren kan du lave din egen litteraturliste automatisk. Du skal bare indtaste de rigtige informationer, så bliver listen opstillet korrekt og sat i alfabetisk orden.
 
SkrivOpgave.dk er målrettet grundskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne og er en guide til informationssøgning, når du skal skrive opgave.
 
Biblioteksvagten kan hjælpe med svar på alle de spørgsmål, der normalt stilles til et bibliotek - også udenfor bibliotekets åbningstid!
 
Studienet tilbyder dig den ultimative opgavehjælp. Hent inspiration fra andre elevers opgaver i Danmarks suverænt største samling af skoleopgaver. Du kan også hente vejledende opgaveløsninger, analysemodeller og guldnoter til tekstanalyse udarbejdet af Studienets professionelle fagredaktion.
 
Her kan du få hjælp til lektierne eller søge inspiration fra andre opgaver.
 
På Stopplagiat.nu kan du teste din viden om plagiering og lære mere om, hvordan du undgår plagiering.