Mød forfatterne og illustratorerne

Her kan du møde de forfattere og illustratorer, der gæstede Albus 1.-4. november 2018.

Bemærk: Det er nødvendigt at logge ind på Forfatterweb med dit bibliotekslogin for at læse artiklernes enkelte kapitler. 

 

Kim Fupz Aakeson

Som forfatter og illustrator til tegneserier, børnebøger, romaner, noveller og filmmanuskripter har Kim Fupz op imod 200 værker bag sig.  Blandt hans nyere børnebøger finder man Jeg er William, Arme Djævel og den elskede Vitello-serie, som i 2018 blev filmatiseret.

Læs mere om Kim Fupz Aakeson i Forfatterweb.

 

Sarah Engell

Sarah Engell er mest kendt for sine realistiske og psykologiske ungdomsromaner, men har derudover udgivet flere voksenbøger og den grafiske ungdomsroman Fuglemanden. Hendes 21 måder at dø er af anmeldere blevet kaldt for årtiets bedste ungdomsroman.

Læs mere om Sarah Engell i Forfatterweb.

 

 

Søren Jessen

Efter sin debut i 1991 med billedbogen Dino rejser til byen har forfatter og illustrator Søren Jessen langsomt udvidet sin målgruppe, og skriver og tegner nu alt fra billedbøger til de yngste, tegneserier og fantasyromaner. Blandt hans mest kendte udgivelser finder man science fiction-serierne Det Blå Blod og Mag O’ Neal.

Læs mere om Søren Jessen i Forfatterweb.

 

​ 

Lene Kaaberbøl

Lene Kaaberbøl er Danmarks ukronede fantasydronning. Første bind af hendes serie om Skammerens Datter blev filmatiseret i 2015 og i oktober 2018 kommer også historien om Vildheks i biograferne. Derudover står hun bag højtlæsningshistorierne om Bærfolket, W.I.T.C.H-serien samt flere internationalt kendte krimier og voksenromaner.

Læs mere om Lene Kaaberbøl i Forfatterweb.

 

​ 

Hanne Bartholin

Siden sin debut i 1995 med billedbogen I den syvende himmel har Hanne Bartholin været en del af flere børnebogsudgivelser både som forfatter og illustrator. I 2015 modtog hun den prestigefyldte kinesiske børnebogspris Chen Bochui International Children’s Literature Award.

Læs mere om Hanne Bartholin i Forfatterweb.

 

 

Catarina Sobral

Den portugisiske illustrator og forfatter står blandet andet bag billedbogen Tao tao grande  (på dansk Kæmpe kæmpe stor)  og selvom hun oftest arbejder indenfor en smal farvepalet, er hendes univers sprudlende, farverigt og fantasifuldt. I 2014 vandt hun Bologna Children’s Book Fair – International Award for Illustration.

Find ​Kæmpe kæmpe stor​ på bibliotek.dk.

 

​​

Teri Terry

Teri Terry er født i Frankrig, men bosat i England. Hun debuterede i 2012 med Slettet, og har siden udgivet adskillige ungdomsromaner med dystopiske undertoner. Anden del af hendes planlagte trilogi Mørkt Stof udkom på dansk i juni 2018.

Find bøger af Teri Terry på bibliotek.dk.

 

Annie Bahnson

Annie Bahnson debuterede med børnebogen Vinderblik i 2015 efter to år på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun har senere fået udgivet Trisse og det lange hår, ungdomsromanen Hvor solen skinner om natten og letlæsningsbogen Den sorte ridder og sølvuglerne.

Find bøger af Annie Bahnson på bibliotek.dk.

 

Gunvor Ganer Krejberg

Gunvor Ganer Krejberg har flere børnebøger bag sig og hendes fortællinger spænder bredt i genrer. Hun er særligt kendt for sin fantasyinspirerede serie om alfepigen Mirja og D for Morfar, som er en børnebog om døden.

Find bøger af Gunvor Ganer Krejberg på bibliotek.dk.

 

Morten Ramsland

Morten Ramsland er primært kendt som romanforfatter, men siden sin debut i 1993 har han udgivet en række billedbøger til børn, som i 2017 blev samlet i Uhyrlige Historier. Ramslands verden er en blanding af virkelighed og magi, fantasifulde børn, utilregnelige voksne og monstre i skabet.

Læs mere om Morten Ramsland i Forfatterweb.

 

Josef Yohannes

Forfatter og kunstner Josef Yohannes er født i Danmark, men opvokset i Norge, og så er han manden bag Norges første superheltetegneserie The Urban Legend. Tegneserien er udgivet i flere lande og er blevet en del af skolepensum i bl.a. Norge, Sydafrika og Brasilien.

 

 

Anna Jacobina Jacobsen

Anna Jacobina Jacobsen er uddannet illustrator fra Danmarks Designskole og medlem af designkollektivet SUMO. Hun har blandt andet illustreret Hund af Tina Sakura Bestle, En pige med pigsko af Mette Vedsø og i 2014 Danmarks Radios U-landskalender.

Find bøger som Anna Jacobina Jacobsen har skrevet og illustreret på bibliotek.dk.

 

Malene Sølvsten

Malene Sølvsten debuterede med første del af Ravnenes Hvisken-triologien i 2016, og blev kort tid efter nomineret til Læsernes Bogpris. Ravnenes Hvisken er en fantasyfortælling inspireret af nordisk mytologi, og tredje og sidste bind udkommer i efteråret 2018.

Læs mere om Malene Sølvsten i Forfatterweb.

 

Cato Thau-Jensen

Cato Thau-Jensen er kendt for sine vilde, farverige og til tider næsten surrealistiske illustrationer. Han er en af Danmarks mest benyttede illustratorer og har blandt andet samarbejdet med Kim Fupz Aakeson. Desuden har han selv forfattet flere børnebøger.

​Læs mere om Cato Thau-Jensen i Forfatterweb.

 

​ 

Linette Harpsøe

Den unge danske fantasyforfatter Linette Harpsøe debuterede i 2016 med De Fejlfødte, som er første del af trilogien Exilium. Serien er en fremtidsdystopi med action og drama for både unge piger og drenge, og afsluttes med Ingenmandsland i september 2018.

Find de første to bind af Exilium-trilogien på bibliotek.dk.

 

​ 

Julie M. Day

Julie M. Day er forfatteren bag den anmelderroste Grænsen til Trafallas-trilogi, hvoraf de to første bind Den halves arv og Skyggen fra Nord udkom i henholdsvis 2017 og 2018. Grænsen til Trafallas er en fantasy-serie om elvere, magi, krig og kærlighed i vores egen verden og den mystiske parallelverden Trafallas.

Find de to første bind af ​Grænsen til Trafallas​-trilogien på bibliotek.dk.

 

John Kenn Mortensen

Som uddannet animator har John Kenn Mortensen arbejdet som både instruktør, børnebogsforfatter og illustrator. I 2011 debuterede han som tegneserietegner med Post-it Monstre. Han er primært kendt for sine monstertegninger og -fortællinger, og for sin blanding af det humoristiske med det mørke og dystre.

Find bøger som John Kenn Mortensen har skrevet og illustreret på bibliotek.dk.

 

Jan Kjær

Siden sin debut i 2004 har den aarhusianskfødte forfatter og illustrator Jan Kjær udgivet 44 bøger i 14 lande. Han er mest kendt for sine manga-inspirerede fantasytegneserier om Nomerne og Taynikma, som han også bruger som inspiration i tegneworkshops for børn.

​Læs mere om Jan Kjær i Forfatterweb.

 

Line Kyed Knudsen

Line Kyed Knudsen debuterede med første bind af fantasyserien Pigerne fra Nordsletten i 2003 og arbejder i dag på fuld tid som foredragsholder og børne- og ungdomsbogsforfatter. Af andre udgivelser kan nævnes K for Klara-serien og Hvidt støv-serien.

Læs mere om Line Kyed Knudsen i Forfatterweb.

 

Hanne Kvist

Sideløbende med sit arbejde som forfatter og illustrator er Hanne Kvist også foredragsholder og underviser på Forfatterskolen for Børnelitteratur. Hun skriver om mellemmenneskelige relationer og relationer mellem mennesker og dyr, og har blandt andet udgivet Drengen med sølvhjelmen og Dyr med pels – og uden.

Læs mere om Hanne Kvist i Forfatterweb.

 

Benni Bødker

Børnebogsforfatter Benni Bødker har udgivet mere end 100 bøger siden sin debut i 2003. Den tidligere forlagsredaktør bevæger sig indenfor genrerne krimi, gys, fantasy og science fiction, og står blandt andet bag den manga-inspirerede serie Kimura og den populære vampyrserie Nattens Børn.

Læs mere om Benni Bødker i Forfatterweb.

 

Kenneth Bøgh Andersen

Fantasy og gys for store børn og unge er Kenneth Bøgh Andersens varemærke. Han har tidligere vundet Orlaprisen, Danmarks Skolebibliotekarers Børnebogspris og Blixenprisen, og hans fortællinger om superhelten Antboy er blevet filmatiseret med succes.

​Læs mere om Kenneth Bøgh Andersen i Forfatterweb.

 

Mette Vedsø

Mette Vedsø er uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur og skriver børne- og ungdomslitteratur om hverdagen og nogle af de alvorlige islæt barndommen kan have. For ungdomsbogen Hest Horse Pferd Cheval Love vandt Vedsø Kulturministeriets Forfatterpris for Børne- og Ungdomsbøger i 2017.

Læs mere om Mette Vedsø i Forfatterweb.

 

Mårten Melin

Den svenske forfatter Mårten Melin har over 70 børne- og ungdomsbøger bag sig. Han har blandt andet skrevet en serie letlæsningsbøger om vampyrer, varulve og dæmoner, historier til tegneserien Bamse og fantasyromanen Jeg er Love.

Find bøger af Mårten Melin på bibliotek.dk.

 

 

Rasmus Meisler

Illustrator og animator Rasmus Meisler er uddannet fra Danmarks Designskole og har bl.a. lavet illustrationer til aviser, design af pladecovers, plakater og animerede titelsekvenser til film og tv. Desuden står han bag illustrationerne til Camilla Hübbes Nord og Anders Matthesens Ternet Ninja.

Find Ternet Ninja ​på bibliotek.dk.

 

​​

Sofia Nordin

Svenske Sofia Nordin skriver børne- og ungdomsromaner og arbejder sideløbende som oversætter. Hun er særligt kendt for sin dystopiske ungdomsserie, der begyndte med udgivelsen Et sekund ad gangen i 2013.

Find bøger af Sofia Nordin på bibliotek.dk.

 

Tina Sakura Bestle

Tina Sakura Bestle har læst på Forfatterskolen for Børnelitteratur og vandt i 2015 Gyldendals Børnebogspris for Skyggefuglen. Hendes stil er særegen og fantasifuld, og hendes universer bebos af siamesiske tvillinger, kongepudler og drenge, der forvandles til papir.

Læs mere om Tina Sakura Bestle i Forfatterweb.

 

 

Kamila Slocinska

Dansk/polske Kamila Slocinska er illustrator, forfatter og kunstner. Uddannet fra Danmarks Designskole og Glasgow School of Art illustrerede hun sine første børnebøger i 2011, og hendes illustrationer findes bl.a. i Køteren, Røver og Arme Djævel og senest billedbogen Tomat.

Find bøger som Kamila Slocinska har skrevet og illustreret på bibliotek.dk.

 

 

Camilla Hübbe

I samarbejde med Rasmus Meisler har børne- og ungdomsbogsforfatter Camilla Hübbe skabt Nord, som udover at være en traditionel illustreret ungdomsbog inspireret af nordisk mytologi, også er udkommet som en digital, interaktiv fortælling. Hübbe har desuden arbejdet som manuskriptforfatter og dramatiker.

Læs mere om Camilla Hübbe i Forfatterweb.

 

​ 

Rasmus Bregnhøi

Maler, forfatter og illustrator Rasmus Bregnhøi er uddannet fra Danmarks Designskole og har skrevet og/eller illustreret mere end 100 billedbøger siden sin debut i 1987. Han er bl.a. tegneren bag Hunden Ib og Alberte Windings Betty.

Læs mere om Rasmus Bregnhøi i Forfatterweb.

 

 

Kathrine Assels

Kathrine Assels debuterede i 2008 med voksenromanen Snydeæg, men har senere udgivet flere børnebøger heriblandt Drengen der hele tiden tabte sit ansigt og senest Månen er en højtaler fra 2017, som er illustreret af Assels 12-årige søn.

Find bøger af Kathrine Assels på bibliotek.dk.

 

 

Inge Duelund Nielsen

Inge Duelund Nielsen dimitterede fra Forfatterskolen for Børnelitteratur i 2012, og skriver både romaner, noveller og billedbogstekster for børn og unge. I 2017 var hun nomineret til Kulturministeriets Forfatterpris for Nannas Nathistorier og senest har hun fået udgivet børne- og ungdomsromanen I vores familie cykler vi ikke.

Find bøger af Inge Duelund Nielsen på bibliotek.dk.

 

​ 

Mette Hegnhøj

Mette Hegnhøj er forfatter til blandt andet Møgungen og senest En prik og en streg - godnateventyr til at tegne på ryggen. For Ella er mit navn vil du købe det?  blev hun i 2014 belønnet med Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger. Hun foretrækker at skrive på skrivemaskine og udfordrer gerne grænserne mellem billedkunst og børnelitteratur.

​Læs mere om Mette Hegnhøj i Forfatterweb.

 

Anne Sofie Hammer

Bag de populære børnebøger Villads fra Valby  finder man forfatter Anne Sofie Hammer, der også har skrevet flere højtlæsningsbøger og ungdomsromanen Mig og Dylan Walker – eller historien om, hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår. Historierne om den fantasifulde Villads fra Valby blev i 2015 filmatiseret.

Find bøger af Anne Sofie Hammer på bibliotek.dk.

 

​ 

Sabine Lemire

Sabine Lemire er uddannet fra Danmarks Designskole og har udgivet en lang række bøger om kreative projekter for børn. Blandt børn er hun nok mest kendt for takt og tone-opslagsværket Opfør dig ordentligt – og vær en god ven og den populære tegneserie om Mira illustreret af Rasmus Bregnhøi.

Find bøger af Sabine Lemire på bibliotek.dk.

 

​ 

Pernille L. Stenby

Den unge fantasyforfatter Pernille L. Stenby debuterede i år med sin LGBT-roman Inkarnation, der er første bog i Mestenes-serien. Som et nyt skud på fantasystammen beskæftiger Pernille sig med LGBT-fantasy, hvor læseren får mulighed for at udforske kønsidentitet og seksualitet i et mørkt univers, der på mange måder minder om vores – og så alligevel ikke.

​Find Inkarnation bibliotek.dk.

 

 

Ole Könnecke

Den tyske forfatter og illustrator Ole Könneckes univers er finurligt, legende og farverigt. En lang række af hans billedbøger er blevet oversat til dansk, deriblandt Den store bog med billeder fra hele verden og senest en guide til alverdens forskellige sportsgrene Sport er sjovt.

Find bøger af Ole Könnecke på bibliotek.dk.

 

​ 

Josefine Ottesen

Josefine Ottesen har en baggrund som skuespiller, men siden sin litterære debut i 1983 har hun skrevet et utal af billedbøger, højtlæsningsbøger, letlæsningsbøger og store fantasyromaner. Hendes fortællinger er ofte en blanding af fantasy og eventyr og i løbet af sit forfatterskab har hun blandt andet vundet Orlaprisen i 2006 og Kulturministeriets Forfatterpris for Børn og Unge i 2009.

​Læs mere om Josefine Ottesen i Forfatterweb.

 

Marianne Iben Hansen

Marianne Iben Hansen er oprindeligt uddannet indenfor rytmisk gymnastik og dans, og det kan ses i hendes mange billedbøger, hvor hun ofte kombinerer sproget med kroppen, rim og rytmer. Hun har blandt andet skrevet Axel elsker biler, A, B, kom og C og Fikkedik og Falderina.

Læs mere om Marianne Iben Hansen i Forfatterweb.