Filmstriben

Filmstriben giver dig adgang til streaming af gode danske og internationale film

Fra din egen computer kan du se film på Filmstriben via hjemmesiden fjernleje.filmstriben.dk. Når du har fundet den film, du vil se, klikker du på den, og du bliver bedt om at logge ind med dine låneroplysninger fra biblioteket.

Fra en iOS-enhed kan du hente appen Filmstriben Next for at se film på din iPhone eller iPad.

Via bibliotekets computere har du adgang til biblioteket.filmstriben.dk. Her kan du streame kortfilm og dokumentarfilm, som kan være særligt egnede til undervisning.

Filmstriben er et supplement til de kommercielle filmtjenester, ikke en konkurrent. Derfor vil Filmstriben aldrig blive den filmstreamingtjeneste, hvor du kan finde alle film, men forhåbentlig den filmtjeneste, hvor du kan finde de bedste film, og de film som kan være svære at finde andre steder.

Tekniske oplysninger:

For computere: På nuværende tidspunkt kan fjernleje.filmstriben.dk tilgås via de mest gængse browsere: Chrome, Firefox, Edge og Safari. Desuden er det muligt at få filmen fra din mobilenhed op på tv-skærmen via Chromecast.

For mobile enheder: På nuværende tidspunkt findes Filmstriben Next kun til iOS-enheder, men i sidste halvdel af 2017 forventes en app til Android-enheder klar.