Rampelyset

Rampelyset er nærværende møder og oplevelser af fremtiden, skabt sammen med borgere og samarbejdspartnere.

I sætter spot på nye teknologier, fremtidens tendenser, opfindelser og afprøvning gennem mange forskellige metoder. Der kigges nærmere på det, der er på vej. Her vil I møde hinanden, lære af hinanden og skabe fremtiden i fællesskab.

Rampelyset bygger bro mellem mennesker og teknologi og giver husets brugere mulighed for at møde glimt af fremtiden, som de ikke har mulighed for hjemme i deres egen stue.

Rampelysets partnere er hovedsageligt iværksættere, forskere, uddannelser, virksomheder og institutioner.

I Rampelyset er målet at skabe et røre-gøre-rum, hvor installationerne inviterer til interaktivitet, nørderi og undren.

Hent et kort over Rampelyset HER.

 

TIDLIGERE INSTALLATIONER OG POP-UPS:

LYS I MØRKET

I vintermørket satte vi spot på LYS i Rampelyset. Her kunne du opleve forskellige lysinstallationer; en fotoboks med forskelligfarvet lys og et mørkt rum med lyduniverser. Der var også forskellige arrangementer med lys som tema. Der var Fysikshow, KREA-værksted med lyshuse og et stort LYS SYMPOSIUM, hvor 8 vidensfolk satte spot på lys.DIGI LIT - DIGITAL LITTERATUR I RAMPELYSET
Under litteraturfestivalen LiteratureXchange blev der i Rampelyset sat spot på digital litteratur. Her kunne man afprøve forskellige former for digital litteratur,  høre foredrag om, hvad der rør sig på området lige nu, prøve VR-litteratur og møde robotten Norma, der læste højt af H.C. Andersens 'Kejserens nye klæder'.

Rampelyset
Rampelyset
Rampelyset
Rampelyset
Rampelyset
Rampelyset

 

DESIGNMESSE MED OPLEVELSESØKONOMI
Studerende fra Oplevelsesøkonomi arbejdede med et projekt i og omkring Det nye Gellerup Bibliotek. Til en pop-up designmesse viste de alle deres designs frem.

 

BOWIES UNIVERS

Da Rampelyset stadig hed Forvandlingsrummet på Dokk1 blev der skabt et univers over David Bowies musik, mode og androgyne univers. 
 

David Bowie
David Bowie
David Bowie

 

FORVANDLINGSRUM

Før Dokk1 blev Dokk1 blev der i Møllegade på det gamle Hovedbibliotek testet en masse for at skabe det bedste grundlag at bygge Dokk1 på. Det var Forvandlingsrummet en stor del af. Her blev testet formidlingsformater, betjeningsmuligheder og arrangementstyper.