Aarhus Bibliotekerne holder lukket

Alle Aarhus Bibliotekerne, Borgerservice og NemBS er lukket i hele åbningstiden til og med 2. påskedag den 13. april. Det sker efter de danske myndigheder har besluttet, at alle biblioteker lukkes hurtigst muligt som led i tiltag mod coronavirus.

Alle arrangementer er aflyst indtil videre. Hold øje med bibliotekernes hjemmeside www.aakb.dk og Dokk1’s hjemmeside www.dokk1.dk for aktuel information.

Det gælder Hovedbiblioteket i Dokk1, Bavnehøj Bibliotek og bibliotekerne i Beder-Malling, Egå, Gellerup, Harlev, Hasle, Hjortshøj, Højbjerg, Lystrup, Risskov, Sabro, Skødstrup, Solbjerg, Tilst, Tranbjerg, Trige, Viby og Aaby.

Legepladsen udenfor Dokk1 er lukket.

Vi bestræber os på at svare på alle spørgsmål, der opstår i denne situation, og håber I vil være tålmodige med os. Som Statsministeren sagde i går, er det en ny situation for os alle.

Vi har samlet lidt information herunder.

OBS! Vedr. afleveringsautomat i Dokk1

Vores udendørs afleveringsautomat er kommet på overarbejde, og kan slet ikke følge med. Hjælp os med at beholde dine lånte materialer hjemme til vi åbner bibliotekerne igen.

Du har den efterfølgende uge til at få afleveret dine lånte materialer uden gebyr. 

Information fra Aarhus Kommune

Du kan finde seneste nyt og nærmere information om de enkelte serviceområder fra Aarhus Kommune her www.aarhus.dk/corona 

Arrangementer

Indtil videre aflyses alle arrangementer på bibliotekerne. Købte billetter til bibliotekernes betalingsarrangementer refunderes automatisk. 

Hvis du har købt billet via ekstern arrangør, kontakt arrangøren.

Vi beklager, den ulejlighed aflysningerne medfører. På nuværende tidspunkt ved vi ikke om arrangementerne gennemføres senere.

Afleveringsfrist for lån

Gebyrer og erstatninger er midlertidigt sat ud af drift til bibliotekerne åbner igen.

Du har den efterfølgende uge til at få afleveret lånte materialer på bibliotekerne uden gebyr.

Du har også mulighed for selv at forlænge dine lån via hjemmeside eller appen Biblioteket, hvis de ikke er reserverede af andre brugere. 

Beskeder fra biblioteket

Vær opmærksom på, at vi ikke udsender beskeder, påmindelser og notifikationer i lukkeperioden.

Aflevering af bøger 

Ved parkeringsanlægget under Dokk1 findes en udendørs afleveringsautomat. Her vil der være mulighed for at aflevere materialer hele døgnet. 

OBS! Vores udendørs afleveringsautomat er kommet på overarbejde, og kan slet ikke følge med. Hjælp os med at beholde dine lånte materialer hjemme til vi åbner bibliotekerne igen.

Du har den efterfølgende uge til at få afleveret dine lånte materialer uden gebyr. 

Pt kan du ikke afhente reserverede materialer klar til afhentning

Da bibliotekerne er lukkede kan du ikke komme ind for at afhente og låne reserverede materialer. Har du materialer, der står klar til afhentning, bliver de stående på afhentningshylderne til bibliotekerne åbner igen.

Reserveringer

Det er ikke muligt at oprette reserveringer / bestillinger i bibliotekssystemet i hele lukkeperioden. Gælder også for Bibliotek.dk.

Du har den efterfølgende uge til at hente dine reserveringer, der står klar til afhentning på bibliotekerne.

Bibliotekernes Nyhedsliste

Bibliotekernes Nyhedsliste udsendes ikke i lukkeperioden, da det ikke er muligt at oprette reserveringer / bestillinger i Bibliotekssystemet. Ved opstart af Nyhedslisten igen, vil samtlige nye materialer indkøbt fra uge 11 og frem, komme med.

Ubetjent åbningstid

Der er ingen adgang til bibliotekerne heller ikke i den periode, hvor du normalt selv kan logge dig ind på bibliotekerne.

Borgerservice og NemBS

Hvis du har akut behov for Borgerservice: Ring 8940 2222. 

Se mere på Aarhus Kommunes hjemmeside www.aarhus.dk

Booking af lokaler

Alle lokalebookninger er annulleret til og med 2. påskedag den 13. april. Der kan bookes lokaler på bibliotekerne / Dokk1 til den efterfølgende periode med forbehold for ændringer.

Har du en aflyst booking, får du direkte besked.

Hvornår åbner bibliotekerne igen?

Indtil videre afventer vi situationen og følger regeringens og Sundhedsstyrelsens anvisninger. Vi informerer løbende om det vi kan på www.aakb.dk og Aarhus Bibliotekernes facebookgruppe.


Siden opdateres løbende.