Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Sted
Højbjerg Bibliotek
oddervej 74
8270 Højbjerg
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Udstillinger

Udstilling: Til Alberto

03.01.22 - 30.01.22
Fotografier af Preben Stentoft.

Billederne er taget analogt mellem 1995 og 2000 og genskabt digitalt i 2021. Motiverne er fra Maui, Portugal, Brasilien, New York, Key West, Italien, Tyskland, Norge og Thailand. Billederne er taget på rejser under min læretid hos fotografen Alberto Serejo.

Alberto var modefotograf og jeg var hans assistent i 4 år. Vi rejste meget - i løbet af en måned kunne vi f.eks. fotografere på Mallorca, Santorini og i Lissabon. Mit job bestod ofte af at slæbe udstyr, måle lys og sætte film i kameraerne. Det var et afbræk når jeg kunne komme afsted nogle timer, en halv dag og indimellem en hel dag. Her jeg fik tid til at fotograferer nogle af billederne, som er udstillet her. Den sidste tur med Alberto var tre uger på Maui. Derefter brugte jeg det sidste halve år af min læretid var hos en anden modefotograf i New York.

Alberto fortsatte som fotograf i nye lande og på nye steder, indtil han i 2009 blev kørt ned og døde under en optagelse i Californien. Jeg tænker ofte på ham og bruger det, han lærte mig som stor inspiration i mit liv og som fotograf.

Preben Stentoft er uddannet reklamefotograf og har arbejdet som freelance fotograf siden år 2000. Se mere på prebenstentoft.dk.

Tags