Om dette arrangement

Tid
9:30
Pris
Gratis
Sted
Danmark
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Udstilling på Højbjerg Bibliotek

02.11.18
Kunst udstilling af Frits Pedersen

Fra den 2. oktober - 30. oktober kan du opleve kunstneren Frits Pedersens spændende værker på Højbjerg Bibliotek.

Udstillingen falder i to dele, men med dyr som omdrejningspunkt:

Kunstneren har vovet pelsen og taget en af tidens helt store, aktuelle og følelsesladede debatemner under kærlig behandling - nemlig ulven og dens tilstædeværelse i den danske natur. På lærredet har Frits Pedersen ved hjælp af forskellige teknikker og sin helt særlige sans for æstetik frembragt et spændende udtryk, hvor beskueren ikke kan undgå at blive draget ind i rovdyrets univers. Vi lover, at 'uhyggen' ikke tager helt over af hensyn til de mange børn, der besøger biblioteket.

I vores glasmontrer udstiller kunstneren en række objekter, som han kalder for 'fugletårne'. Objekterne er lavet med anvendelse af - og med inspiration i ting og sager fra genbrugsmarkeder, butikker, tilfældige fund hos venner og bekendte. Udfordringen har været at forene materialer, som man normalt ikke forbinder med hinanden og derved frembringe et nyt og overraskende udstryk.

Frits Pedersen har tidligere sagt om sit virke: Jeg forsøger,at gå uden om det pæne ved ikke at bruge oplagte farvekombinationer, for på den måde at opnå en alternativ form for harmoni, som fremhæver farvens egenskaber.

Kunstneren er uddannet fra Århus Kunstakademi og har blandt andet arbejdet som billedkunstlærer.