Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Sted
Danmark
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Solen farver isen og din mund

01.12.17
Storslåede og bjergtagende fotografier fra den grønlandske natur udstilles af kunstner og fotograf Klaus Dreyer på Højbjerg Bibliotek i hele december måned

Dreyers objektiv har indfanget en række helt fantastiske landskaber fra området på den grønlandske vestkyst ved Ilulissat Isfjord. Det er bjergtagende billeder, der efterlader beskueren med åben mund og strittende nakkehår over den øde skønhed og solens stråler i vand, is og himmel.

Der findes kun
Der er kun et sted på kloden, hvor isfjeldene er så mægtige, hvor vandet er så stort og fjeldene så øde. Naturen og elementerne overgår den vildeste fantasi på kysten ved Ilulissat og Discobugten. ”Man føler sig -og er -ganske lille” -som Dreyer selv udtrykker det. Ved Isfjorden er man ene overfor naturen. Dreyer har fotograferet i mange år og det har bragt ham vidt omkring både geografisk, men også genremæssigt. Det er blevet til alt lige fra bryllups- og festfotografi til koncert- og sportsfotografi -og nu landskabsmotiver. Dreyer mestrer både selve optagelsen, men også efterbehandlingen af de spændende fotografier, hvor det kunstneriske præg kan udvikles og beriges i billedfladen. Han er oprindeligt københavner, men har slået sig ned i Åbyhøj efter uddannelse som multimediedesigner og fotografiuddannelse på Medieskolerne i Viborg. Dreyers billeder har været udstillet mange steder, blandt andet ved Habitat:Aarhus-fotokonkurrencen, som han har vundet tre gange.

Alting smelter indeni, tiden flyver forbi
Sne og is er som regel -ligesom tiden er det, knap i den danske december måned -men under man sig en lille pause fra ræset, kan man lade tiden forsvinde, og tø op af indtrykkene fra de smukke billeder.

Udstillingen kan ses på Højbjerg Bibliotek 1.-30. december 2017, det er gratis og alle er naturligvis meget velkomne.