Om dette arrangement

Sted
Højbjerg Bibliotek
Oddervej 74
8270 Højbjerg
Danmark
Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Målgruppe
For alle
Udstillinger

Kunstfoto-udstilling ved Johnny Schou

03.12.18
'Skygge er lysets form' - en kunstfotoudstilling på Højbjerg Bibliotek

Fra den 3. dec. - 31. dec. udstiller fotograf Johnny Schou sine landskabsmotiver i monokromatisk FineArt pigmentprint, med små glimt at naturens mangfoldige farvepalet.

Fernisering tirsdag den 4. december kl 16. Alle er velkommen.

Om sine fotografier siger Johnny Schou:

Jeg håber, at betragteren af mine billeder skal opleve den samme stemning, som jeg havde, da billedet blev taget. Jeg har prøvet at 'fange' nogle spændinger mellem lys og skygge, i former og flader og mellem komponenterne i motivet. Jeg er fascineret af at se, hvordan et landskab ændrer form og karakter ved ændringer i lyset og dermed af skyggen, time for time, eller når der er skyer på himlen, som bevæger sig foran solens stråler. Jeg er optaget af, at fange det helt rigtige øjeblik og få det maksimale billede i kassen. Billedet der indeholder alle de komponenter, som gør det til det mest perfekte, jeg kan få ud af momentet, mens jeg er tilstede.

Jeg elsker skyer. Der findes en spænding mellem et landskab og en himmel med skyer. Uden skyer -  eller modsat med for meget skydække - forsvinder spændingen. Uden skyer er himlen bare en tone. En overskyet himmel som dækker for sollyset gør landskabet 'dødt' i fotografisk henseende. Skyerne giver liv i billedet.

I efterbehandlingen bearbejder jeg hvert fotografi med forskellige teknikker for at forstærke indtrykket af momentet, fordi kameraet ikke fuldt ud kan optage det store omfang af toner, som vores øjne ser og vores hjerner registrerer.

 

Johnny Schou er uddannet fagfotograf og har arbejdet mere end 40 år med blandt andet portræt og reklamefotografering.

 

Tags