Kampala Street Fashion
Kampala Street Fashion

Om dette arrangement

Tid
8:00 - 22:00
Pris
Gratis
Sted
Demokrateket, Dokk1
Arrangører
Målgruppe
For alle
Udstillinger

KAMPALA STREET FASHION

29.06.18 - 29.07.18
50 kvindeportrætter fra Ugandas hovedstad Kampala Fotoudstilling af designer og økonom Marie Visti Hansen og fotograf Jjumba Martin i DOKK1 og Godsbanen i Aarhus 1. -29. juli 2018.

Den danske designer og økonom Marie Visti Hansen har i samarbejde med den ugandiske fotograf Jjumba Martin portrætteret kvinderne i Ugandas hovedstad Kampala i sommeren 2017.

Marie Visti Hansen beskriver projektet Kampala Street Fashion således: ”Kvindeliv i Uganda er ikke let, landet er et af verdens fattigste og kønsdiskriminationen er udbredt. Alligevel har kvinderne en markant tilstedeværelse i bybillede og de udviser et helt utroligt overskud, som også kommer til udtryk i deres påklædning. De mikser afrikansk og europæisk stil, nyt tøj og genbrugstøj med stor kreativitet og talent, og når frem til nye og spændende udtryksformer. Vi har bevæget os rundt i byen standset kvinderne på gaden og spurgt om vi måtte tage deres portræt, og når kvinderne sagde ja, gik de all in, og poserede og iscenesatte sig selv.”

Udstillingen viser mangfoldigheden i kvindernes påklædning, der er amazoner, madonnaer og divaer, men fælles for kvinderne er, at de virker komfortable i deres egne kroppe på en måde som kvinder i vesten godt kan misunde dem, kort sagt; der er noget at lære.
Udstillingens er derfor først og fremmest en hyldest til de ugandiske kvinders styrke, udholdenhed og talent.

Marie Visti Hansen er født 1958, uddannet fra Danmarks Designskole, Copenhagen Business School og Københavns Universitet. Hun bor i København og har arbejdet med internationale udviklingsprojekter siden 1999 med særlig fokus på økonomisk vækst og privatsektorudvikling.

Jjumba Martin www.jjumbamartin.com er født i 1989, og har arbejdet som fotograf siden 2009. Han er selvlært og i dag en veletableret fotograf, som primært arbejder med dokumentar fotografi. Han har blandt andet arbejdet for Wall Street Journal, UNCDF, Aga Khan Foundation og den danske NGO Tandsundhed uden grænser.

Udstillingen har åbent i Dokk1s åbningstid.