Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Torvet
Målgruppe
For voksne
Udstillinger

DMJX 75 – en udstilling om dansk mediehistorie

02.09.19 - 30.09.19
Nye medier, gamle medier, trykte og digitale medier, massemedier og sociale medier. Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fylder 75 år og i den forbindelse kan du blive klogere på dansk mediehistorie i Dokk1.

På latin betyder medium forbindelse. Medierne er forbindelser mellem mennesker. De er kanalerne, hvorigennem budskaber flyder på tværs af tid og rum: på papir, i æteren eller via digitale fiberkanaler. Nogle medier er hurtige og først med det sidste, andre er eftertænksomme; nogle vil oplyse dig, nogle vil forføre dig, og andre vil underholde dig eller det hele på én gang. Alle vil de dig noget.

Medielandskabet ændrer sig i takt med resten af verden. Nye teknologier og strømninger betyder nye udfordringer og nye muligheder for medierne og for alle, der producerer indhold til dem. De, der formår at se ind i fremtiden og påvirke udviklingen, er dem, der sætter det største aftryk på historien.

Udstillingen om dansk mediehistorie beskæftiger sig med tre temaer, der historisk har været og stadig er vigtige for branchen: Data, Nyheder og Produktion & Design.

Enigma, museum for post, tele og kommunikation, har designet udstillingen, som markerer, at DMJX fejrer 75 års jubilæum. Udstillingen kan opleves på Dokk1 resten af september.