Om dette arrangement

Tid
(Hele dagen)
Pris
Gratis
Sted
Danmark
Målgruppe
For alle
Udstillinger

AFLYST - Fantasiens streg

01.03.18
I Marianne Stenbergs spontane kalligrafi findes vidunderlige dyr og mennesker, figurer og former, fantasi og virkelighed

Mange tegninger små...
Dyr, mennesker og en hel del andre spændende små og store motiver bliver det til, når Stenbergs tegninger tager form. Mange små detaljer, ornamentik og mønstre danner tilsammen større motiver og de fantastiske kompositioner opstår. Der er fællestræk til de såkaldte Wimmelbilderbücher, hvor den store fornøjelse er, at gå på opdagelse i bogen og billedets detaljer. Samtidigt afslører Stenbergs tegninger med konturer, mønstre og retninger billedernes helheder og temaer. De skarpe og tynde streger er smukt koloreret med transparente blækfarver. Billedernes vidunderlige lyse farver og former oplyser og sætter kulør på selv den mørkeste stue, og i hele marts måned er det Højbjerg Bibliotek og dets brugere, som kan glæde sig over værkerne.

En øvet kunstner og en travl pige
Stenberg har tegnet siden hun var lille og er fortsat som voksen ved siden af sit arbejde. Hendes meget populære værker har været udstillet mange steder, både i Aarhus og resten af landet. Stenbergs evner som tegner har også flere gange sat hende i spidsen for store omfattende tegneprojekter, blandt andet for Legofonden og Roskildefestivalen. Inspirationen har hun fra fantasien, og det er særligt når der falder ro over kunstneren og den travle hverdag kommer lidt på afstand, at fantasiens streger får frit løb. Da rutsjer tuschen over papiret og farverne løber ud af penselhårene. Glæd dig til at se de fantastiske tegninger på dit bibliotek i Højbjerg.