Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
50 Kr
Sted
Dokk1, Store sal
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Tendenser og Debat

Tænkepauser: Serier

20.11.19
Hvorfor skal vi altid lige have et afsnit mere?

Afhængigheden af serier begynder helt uskyldigt. Først et par afsnit af Teletubbies, og snart flyver ungerne med Harry Potter og kompagni gennem syv bind, otte film og diverse spinoffs. I al ubemærkethed er fælden klappet, så vi som velvoksne sofakartofler finder det livsnødvendigt med abonnement på både HBO og Netflix.
De avisudgivere, der i midten af 1800-tallet udviklede serieformatet med alt, hvad dertil hører af cliffhangere og publikumsinteraktion, elskede sikkert allermest den serie af beløb, som læserne igen og igen var villige til at betale for produktet. Sådanne kapitalistiske motiver har også været med til at holde formatet i live i vidt forskellige medier over mere end 150 år. Og nok så vigtigt: holde forbrugerne fanget fra vugge til grav.

Disse skumle bagtanker blotlægges i Tænkepauser: Serier. Tænkepausen holdes af Tore Rye Andersen, Lektor i litteraturhistorie ved Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet, og leder af Center for Litteratur mellem Medier. Han har i sin forskning i det seneste årti beskæftiget sig med, hvad der sker med litteraturen, når den bevæger sig ud af den trykte bogs trygge rammer, og i forlængelse af denne interesse har han skrevet om alt fra Twitter-litteratur og bogomslag til Indiana Jones og rejsebøger.

 

Bog kan tilkøbes billetten for 25 kr