Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
kr. 150,-
Sted
Dook1
Sted / Rum
Store sal
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Tendenser og Debat

Om et forundret Danmark

18.11.19
Moral eller penge: Hvem bestemmer?

Der er for alvor lagt op til en spændende aften, når Knud Romer sætter dagsordenen med sine skarpe meninger.

Forfatter og samfundsdebattør Knud Romer mener, at det i dag er den økonomiske rationalitet, der bestemmer samfundsudviklingen – nødvendighedens politik og matematik – ikke mennesker og menneskelige, moralske og æstetiske hensyn.
Alt, hvad der ikke er det nødvendige middel til det rationelle mål og kan bringes på vareform, betaler sig og giver profit, samt bliver udgrænset, isoleret og kasseret uden eksistensberettigelse.

Ifølge Knud består Danmark i dag af kassetænkning, der udgår fra Christiansborg, som kun har ét mindset – nemlig at centralisere, effektivisere og skabe stordrift.

Samtidig vokser udkanten, og de svage bliver endnu svagere, fordi der kun synes at være god økonomi i at styrke det almindelige middelklasseliv i byen. Ingen tager sig af det – og hvorfor ikke?
Fordi det altid er de andre, der bliver syge og kræver psykiatrisk hjælp. Det er de andre, der bliver fyret, går fallit, bliver skilt og ender på gaden. De andre, der bor i den rådne banan og ghettoer, og de andre, der bliver gamle og dør – men det er det ikke: Det er dig.