Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:30
Pris
Gratis
Sted
Dokk1
Sted / Rum
Store sal
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Tendenser og Debat

Ny dato - Vinklen debatterer : Integration

05.10.21
- Vinklen arrangerer debatforedrag på Dokk1, som belyser aktuelle politiske emner ud fra en idéhistorisk vinkel.

Integration optræder her, der og alle vegne i den offentlige debat. Begrebet er både mål og middel, en abstrakt ide og en konkret praksis; det er på en og samme tid betegnelsen for kommunale programmer, en hegnspæl og et sort hul, en uendelig historie og en eklatant fiasko. Sådan har det været i mange år, men med det såkaldte ’paradigme skifte’ vedtaget i foråret 2019 er krav og ambitioner om integration nu suppleret med en ny markant politisk dagsorden om hjemsendelse af flygtninge.

I denne udgave af Vinklen vil Mikkel Rytter, professor MSO i antropologi ved Aarhus Universitet, tage vores fælles forestillinger om integration under kærlig behandling - og diskutere hvad begrebet gør ved relationerne mellem landets minoriteter og majoriteter og hvordan det, på godt og ondt, former vores forståelser af den danske nation og samfund.

Ordstyrer: Oliver Bugge Hunt, Vinklen

Selve foredraget vil vare ca 45 minutter efterfulgt af et kvarters pause, og herefter tid til spørgsmål.

Covid-19
Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i forårets arrangementer, hvis corona-situationen skulle ændre sig. Aarhus Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i bibliotekernes arrangementer både for brugere og for ansatte.