Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
Gratis
Sted
Store sal
Arrangører
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Tendenser og Debat

Løgnefabrikken - de falske nyheder fra Rusland

25.04.19
Kom og se den TV-pris nominerede dokumentar - og mød og debatér med filmens instruktør Jakob Gottschau

"Løgnefabrikken" er netop nomineret til TV-prisen 2019 i kategorien "Årets dokumentarfilm", og filmen afslører, hvordan en russisk ’troldefabrik’ i Skt. Petersborg producerer og spreder politiske løgnehistorier via sociale medier. Løgne og usandheder der blandt andet florerede i stor stil under den amerikanske valgkamp, og som medførte, at mere end 126 mio. amerikanere modtog falsk propaganda fra de disse russiske "trolde".

Filmens hovedpersoner er unge, russiske journalister, der forsøger at bekæmpe "fake news", som de mener, er angreb på mediernes grundlæggende troværdighed og etik. Blandt andet den 27-årige russer, Andrey Soshnikov, som var den første journalist, der afslørede troldefabrikken. Han voksede op i 1990'ernes Rusland - præget af reformer og pressefrihed - og kæmper idag sin egen kamp for at undersøge og eksponere det, som han ser som et angreb på mediernes troværdig og demokratiet - nemlig de falske historier fra russisk hånd.

Filmen giver et usædvanligt indblik i produktionen og den russiske bekæmpelse af "fake news".

Efter filmen er der et kort oplæg ved filmens instruktør Jakob Gottschau, som også lægger op til debat med publikum omkring fake news, sociale mediers rolle osv.