Om dette arrangement

Sted
Højbjerg Bibliotek
Oddervej 74
8270 Højbjerg
Danmark
Tid
19:00 - 20:30
Pris
0 Kr
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Tendenser og Debat

I BEGYNDELSEN VAR?

06.09.18
ARTIST TALK med den internationale og kendte danske maler og fotokunstner Ulla Diedrichsen på Højbjerg Bibliotek.

Vi er begejstrede for at kunne præsentere en ARTIST TALK med den internationale og kendte danske maler og fotokunstner Ulla Diedrichsen på Højbjerg Bibliotek i Aarhus Festuge.

Et arrangement som er et must for alle kunst- og litteraturelskere.

Det er simpelthen ikke muligt at sætte Ulla Diedrichsen i bås, da hun arbejder på tværs af mange kunstarter. Denne aften vil omdrejningspunktet dog være brobygning mellem billedkunst og litteratur. Kunstneren har en række bogudgivelser bag sig og har ofte bevæget sig i et spændingsfelt mellem ordet og billedet, mellem det urbane og naturrummet, mellem sanser og intellekt.

Når kunstneren denne aften gæster Højbjerg Bibliotek er det med en lang række udstillinger bag sig både i Danmark og i udlandet. Eksempelvis var hun det første danske kvindelig kunstner med soloudstilling på ARoS Kunstmuseum allerede i 2005. I 2017 deltog hun på den internationale udstilling FACE på Kunstcenter Silkeborg Bad i forbindelse med Europæiske Kulturhovedstad Aarhus.

Ulla Diedrichsen har skabt mange helt unikke værker, som udsmykningen af kuppelsalen i Vridsløse Statsfængsel, Railway poems på DSBs plastposer i oplag 1.4 millioner og haft samarbejdspartner af ganske særlig karakter med f.eks. LEGO, Polaroid og Appel University, hvor hun meget tidligt med en række internationale kunstnere skabte kunst over ISDNnettet. Hun er repræsenteret i flere udenlandske museer og arkiver, har haft usædvanlige møder og samarbejder med nogle af verden førende kunstnere, bl.a. Andy Warhol, Erica Jong, Hermann Nitsch og den østrigske dadaist poet Friederike Mayröcker, kandidat til Litteraturens Nobelpris.

Mon ikke også der falder en enkelt anekdote af fra et så farverigt kunstnerliv?

Hvis du kun skal til et kulturarrangement i efteråret, så er det dette du skal vælge.

Materialer