Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Sted
Dokk1, Store sal
Sted / Rum
Store sal
Arrangører
Hovedbiblioteket, Alzheimerforeningen, DGI
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Tendenser og Debat

En stærk hjerne - et stærkt netværk

13.11.19
Foredrag med Ellen Garde om demens og hjernens forunderlige netværk.

Hvordan sætter livet spor i vores hjerner? Hvor påvirkelig er en hjerne egentlig? Hvordan passer man bedst på den? Og hvordan kan man støtte dem i sine omgivelser, der har demens?
Dette er nogle af de spørgsmål, som læge og hjerneforsker Ellen Garde vil sætte fokus på i foredraget ”En stærk hjerne – et stærk netværk”.

Ellen Garde har i mange år forsket i, hvordan alder påvirker hjernen – både i London og senest ved Center for Sund Aldring, Københavns Universitet, og i MR-Forskningssektion på Hvidovre Hospital. Hendes forskning fokuserer på de positive aspekter ved aldring – og særligt på, hvordan vi bedst styrker hjernen hele livet. ”Jeg vil så gerne, at vi i stedet for at tænke: "Det er jeg blevet for gammel til – nu er det for sent” husker, at det aldrig er for sent at gøre noget godt for vores hjerne”, siger Ellen Garde.
Til foredraget vil hjerneforskeren give deltagerne den nyeste viden om, hvordan man selv kan styrke sin hjernes netværk og hvad der sker med hjernen, når en demenssygdom rammer.

Foredraget arrangeres i samarbejde med DGI og Alzheimerforeningen.