Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:00
Pris
Gratis
Sted
Lyseng Idrætscenter
Lysengvej 2
8270 Højbjerg
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Teknologi

Forskningens døgn: Spor i fortidens støv

24.04.24
Få et indblik i den del af det arkæologiske arbejde, der foregår bag det største mikroskop på Moesgaard Museum.

Støv er ikke bare støv. Det er faktisk der, man finder de mindste spor efter fortidens liv. Selv om sporene er så små, at målestoksforholdet angives i mikrometer, har pollen og andre palynomorfer en meget stor betydning i arkæologien. De små plante- og dyrefragmenter er vigtige brikker i det store puslespil, når arkæologerne leder efter fortidens spor.

Lyt med og bliv klogere på, hvordan palynolog Renée Enevold bruger kriminaltekniske metoder til at finde svar i arkæologien.

Du kommer blandt andet til at høre mere om, hvordan pollen fra Hammerumpigen, Grauballemanden og Ötzi har bidraget til at fortælle historien om deres liv og død, og om, hvordan æg i Tollundmandens mave har givet et særligt indblik i hans sundhedstilstand.

Arrangementet hører under arrangementsrækken Forskningens Døgn og afholdes som et samarbejde imellem Højbjerg Bibliotek og Lyseng Idrætscenter. BEMÆRK DERFOR OGSÅ AT ARRANGEMENTET FINDER STED PÅ LYSENG IDRÆTSCENTER, LYSENGVEJ 2, 8270 HØJBJERG. 

Ønsker du at nyde en kop kaffe inden foredraget kan du forudbestille i Cafe Lyseng på: mobil: 26 39 63 16. Betaling på dagen. 

Kaffe / the med nybagte bolle med ost kr. 40

Kaffe / the med nybagte snegl kr. 35