Om dette arrangement

Tid
9:00 - 10:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Store sal
Målgruppe
For unge
Bestil billet(ter)
Skole

I limbo – del af Salaam Filmfestival

22.04.21
Filmvisning med efterfølgende oplæg - skoletilbud

Kom og vær med til Salaam Filmfestival, som er en flerkulturel filmfestival med film fra alverdens lande og levende, personlige oplæg.

Edward blev født i en landsby i Nigeria, hvor han blev anset for at være et heksebarn. Derfor endte han på gaden i Lagos, hvor han var et let offer for en menneskesmugler, der handlede ham til Danmark, hvor han skulle sælge stoffer. Men Edward vil ikke være kriminel. Han begynder at kæmpe mod menneskehandel og søger asyl i Danmark. Det danske asylsystem nedbryder Edward psykisk og han bliver anklaget for vold mod en ansat i asylcentret. Men Edward giver ikke op, heller ikke da det endegyldigt står klart, at han ikke kan få asyl i Danmark.

Hvad er menneskehandel og hvorfor eksisterer det stadig? Hvorfor kan Edward ikke få asyl, når han er forfulgt? Oplægget kommer også ind på FN’s verdensmål 1: Afskaf fattigdom, 10: Mindre ulighed og 16: Retfærdighed og stærke institutioner.

Salaam Filmfestival er en flerkulturel filmfestival, der tilbyder film fra alverdens lande og levende, personlige oplæg. Salaam ønsker at give elever og lærere en øget indsigt i verdens kulturer til fordel for et åbent og globalt udsyn. Film er en magisk nøgle til kulturel nysgerrighed, bevidsthed og forståelse. Især på grund af mediets formidable evne til at skabe identifikation hos den enkelte. For slet ikke at tale om alle de muligheder, som filmens æstetik og musik byder på. På baggrund af filmoplevelserne skaber vi personlige møder, som udfordrer stereotyper og nuancerer forestillinger og holdninger til fællesmenneskelige eksistenstemaer.
Se hvor i landet vi viser film og læs mere på Salaam.dk.