Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:00
Pris
Gratis
Sted
Dokk1
Sted / Rum
Store sal
Arrangører
Hovedbiblioteket, Ensemble Hermes
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Musik

Lyden af lørdag med Ensemble Hermes: Hvordan lyder julen?

11.12.21
Trænger du til god julemusikstemning? Så kom til formidlingskoncert med det forrygende Ensemble Hermes. Strygerensemblet vil undersøge temaet "Hvordan lyder julen"

Julemusik har på alle måder en ganske særlig klang - alle kender den, har et forhold til den og langt de fleste kan endda en hel del julemusik udenad, hvilket svært kan siges generelt om særligt mange andre musikgenrer.

Julemusikkens klang har også en særlig erindringens og genkendelsens kraft, ofte endda på tværs af sprog og landegrænser. For vi har det med at kunne fornemme den helt særlige julestemning i den.

Men hvad er det vi faktisk hører? Hvad definerer julestemning i musik? Kan det overhovedet beskrives musikalsk, eller er julens magiske følelse mere en spontan genkendelsens glæde vi fik som børn, og som vores børn får fra os?

Uanset om vi til denne Lyden af lørdag finder nogensomhelst svar på disse spørgsmål, så glæder vi os ihvertfald som små børn til både julemusik, julestemning og måske endda en pebernød eller to på DOKK1.

Lyden af lørdag

Lyden af lørdag er din chance for at komme helt tæt på musikerne og deres arbejde med musikken, når Ensemble Hermes spiller klassisk musik i afslappede rammer for både nye og vante koncertgængere.

Ensemblet spiller klassiske stykker med et særligt tema og musikerne fortæller både om musikken og hvordan de bruger deres instrumenter.

Ensemble Hermes

Ensemble Hermes er et ungt, dynamisk musikerkollektiv bestående af seks professionelle strygere. Med en kammermusikalsk tilgang til musikken, dyrker Hermes nærværet og dynamikken ved at spille uden dirigent.

 

Covid-19
Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i de enkelte arrangementer, hvis corona-situationen skulle ændre sig. Aarhus Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i bibliotekernes arrangementer både for brugere og for ansatte.