Om dette arrangement

Tid
19:30 - 20:30
Pris
100 kr. / studerende 50 kr.
Sted
Dokk1
Sted / Rum
Store sal
Arrangører
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Musik

Koncert med Lydenskab - The one behind the score #1

05.10.22
Lydenskab har i en årrække sat fokus på kvindelige komponister. I en ny koncertserie vil ensemblet med en række musikalske portrætkoncerter præsentere nogle af de mest interessante kvindelige komponister i dag og gennem tiderne.

#1 - et historisk perspektiv

Ved denne første koncert i rækken dykker ensemblet ned i historien og finder ældre værker frem skrevet af kvindelige komponister, som alle har det til fælles at de har haft fodfæste i Norden.

Man vil bl.a. kunne høre musik af Nancy Dalberg, Elfrida Andrée og Ester Mägi. Værkerne præsenteres af Benedikte Granvig, som bl.a. er kendt fra P2.

Om Lydenskab

Lydenskab er et internationalt kollektiv med base i Aarhus bestående af ti klassiske musikere, der præsenterer klassisk musik på nye platforme. Ensemblet er specialiseret i tværkunstnerisk samarbejde, eksperimenter og outreach. 

Lydenskab mener, at den klassiske musik skal være en aktiv komponent i samfundet, og vi tror på, at den politiske debat fremmes af en sanselig stemme. Kunsten sætter dagsordener, samler mennesker og opbygger fællesskaber og vi tror på, at vi herigennem kan facilitere essentielle møder, dialog og skelsættende oplevelser for og med kunstnerne og publikum. 

Lydenskab spiller koncerter på både nye og etablerede scener i Danmark og udlandet i varierende koncertprogrammer. Ensemblet udvikler repertoiret for samtidsmusik med et særligt fokus på performativ ny klassisk musik og diversitet.

Næste koncert i rækken er d. 8/2 2023, Store Sal, Dokk1, med værker af de danske komponister Birgitte Alsted og Sandra Boss.

Koncertrækken er støttet af Dansk Musiker Forbund, Dansk Komponistforening, Statens Kunstfond, Aarhus Kommune og Knud Højgaards Fond.

Sted: Store Sal

Pris: 100 kr. / studerende 50 kr. 

Billetter købes via linket.