Om dette arrangement

Tid
14:00 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Lille Sal
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Musik

Verdenskulturhjørnet: Sevdah - den bosniske blues

07.08.21
DJ Sabs (Sabina Smailagic) fortæller om den traditionsrige sevdah-musik.

Sevda (eller sevdalinka) er en blanding af musik og poesi – og en blanding af europæiske og orientalske toner. Stilen opstod i den ottomanske periode i det nuværende Bosnien-Hercegovina, men er nu udbredt på hele Balkan.

De melankolske sange om kærlighed og længsel har således dybe rødder, men samtidig er sevdah-kulturen stærk og levende endnu, og DJ Sabs fortæller og spiller eksempler fra både gamle og nye kunstnere.

Med sin baggrund i antropologiens verden, sin uudtømmelige nysgerrighed efter nutidig folkemusik i alle afskygninger og sit daglige virke som booker/manager for flere 'roots & hybrid'-navne er DJ Sabs en engageret guide på denne rejse ind i verdensmusikken.

Arrangementet foregår i Lille Sal. Husk at bestille en gratis billet via linket.

NB: I bibliotekernes trykte katalog var annonceret en artist talk med den bosniske sevdah-musiker Damir Imamović på denne dato. Damir Imamović måtte desværre aflyse sit besøg i Danmark, men Sabina Smailagic holder i stedet dette arrangement.

Covid-19
Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i de enkelte arrangementer, hvis corona-situationen skulle ændre sig. Aarhus Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i bibliotekernes arrangementer både for brugere og for ansatte.