Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted / Rum
Hjørnet
Målgruppe
For alle
Partner
Musik og Film

Tværkulturel Sangdeling med Nevesta's Voice

29.05.19
Vokalgruppen Nevesta's Voice samler på folkesange. Kom og vær med til at dele dine sange og lære andres!

Vokalgruppen Nevesta’s Voice samler på alverdens folkesange, og mener det er vigtigt at blive ved med at dele dem ansigt til ansigt. Derfor arrangerer de en række lokale workshops, hvor det er muligt at lære nye sange.

Indtil for få hundrede år siden er folkesange og -musik altid blevet mundtligt overleveret fra generation til generation. Nogle sange eller historier har rejst flere tusinde kilometer, nogle endda over verdenshave, og derfor har vi i dag så mange gamle sange, der kan fortælle os noget om livet og menneskene i tider, vi ikke selv har levet i.

”Sangdeling er altså ikke noget vi har fundet på - det har eksisteret, så længe der har været musik”, fortæller gruppen. "Men grundet den teknologiske udvikling er den ikke længere nødvendig i det moderne samfund. Det er nemt at lære en sang fra radioen, Youtube eller Spotify, og med internettet er alle verdens sange kun et klik væk.”

I Nevesta's Voice samler alle gruppens medlemmer på folkesange, og de har rejst i mange lande for at finde nye. Men en sang behøver ikke at være fra et andet land for at have betydning. ”Hvis du tænker over det, bærer vi alle en lille sangskat med os. Det kan være en vuggevise vores mor sang, en salme vi har sunget i familien, en børnesang eller endda en sjov sang sunget til fester”.

Men pigerne i Nevesta’s Voice samler ikke kun på sange. De samler også på den energi, spænding og det bånd, der opstår mellem mennesker, når man lærer en sang af et andet menneske. Det giver sangene en ekstra dimension, en historie og et minde om det sted og den person man lærte sangen af. En sang kan være et lille glimt at et menneskeliv, en ny kultur eller et fremmed land.

”I Nevesta's Voice elsker vi at lære nye sange, og vi tror, at vi stadig har brug for at synge for hinanden”. Men det kan være svært at få gjort når lejrbålet, syværkstedet eller det manuelle arbejde i marken eller med vasketøjet for længst er skiftet ud med teknologi.
”Derfor vil vi gerne arrangere sangdelingsworkshops, så vi igen kan komme i gang med at dele sange med hinanden, og vi håber at møde nye mennesker, der har lyst til at dele deres sangskat”, afslutter de.