Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:00
Pris
0 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Bestil billet(ter)
Musik og Film

STORE ROCKKLASSIKERE - STOR LYD: The Allman Brothers Band, 1969 - Introduktion af Søren Genefke

06.05.19
"STORE ROCKKLASSIKERE - STOR LYD" præsenterer " The Allman Brothers Band" for den opmærksomme lytter!

Vinylentusiast og forfatter Søren Genefke sætter albummet på pladespilleren, skruer op for lyden og bringer os tilbage til 1969.

Allman Brothers Band slog ikke massivt igennem i 1969 med deres selvbetitlede debutalbum – selvom det ville have været fuldt fortjent. Heller ikke med deres næste studiealbum knapt et år senere, Idlewild South, opnåede de andet end at ligge i den tunge ende af Billboards Top 200 Pop Albums chart. Først efter en intensiv koncertrække med 300 koncerter på et år, og udgivelsen af det legendarisk livealbum At Fillmore East, røg de – næsten – helt til tops.

Det ændrer ikke på, at debutalbummet er et fantastisk album. Bandets næsten kollektive bevidsthed i samspillet, og kreative udnyttelse af konstellationen med to trommeslagere og to guitarister, kommer fuldt til udtryk på albummets syv numre – heraf flere, der med tiden har fået status som klassikere, ex Dreams og Whipping Post.

Når man så tilfører Duane Skydog Allmans indfølte toner på slideguitar, og brormand, Gregg Allmans vokal (hvordan kan man lyde sådan i en alder af 21-22 år?) så har vi et album, der her 50 år efter, står som en milepæl i genren amerikansk sydstatsrock (en betegnelse, som bandet ellers ikke brød sig om).