Om dette arrangement

Tid
11:00 - 12:00
Pris
Gratis
Sted
Dokk1
Sted / Rum
Store sal
Arrangører
Hovedbiblioteket, Ensemble Hermes
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Musik og Film

Lyden af Lørdag med Ensemble Hermes: Musik, historier og musikhistorier

28.11.20
Ensemble Hermes vil med koncertrækken Lyden af lørdag skabe en tilbagevendende begivenhed med klassisk musik i afslappede rammer, hvor både nye og vante koncertgængere kan komme helt tæt på musikerne og deres arbejde med musikken.

Hvordan kan man egentlig høre hvor gammel musik er? Hvad er det konkret der gør at noget lyder som Mozart og noget andet som Stockhausen?

Vi vil til denne Lyden af Lørdag prøve at rense tavlen og fordybe os i forskellige perioders mest markante stilistiske karakteristika og i hvad disse betyder for den stil man spiller musikken i.

Vi vil sammen med publikum eksperimentere med hvordan f.eks. Vivaldi lyder hvis han blev spillet som Vasks og undersøge hvad grunden er til at man som musiker anlægger forskellig spilleteknik, afhængigt af hvilket repertoire der spilles.

Vi vil her give publikum mulighed for dels at kunne lytte til hvor gammel musikken er, men også til kritisk at forholde sig til hvad dette betyder for måden den spilles på og til de valg musikerne tager i denne forbindelse.

Lyden af Lørdag

I løbet af efteråret 2020 afholder vi fire Lyden af Lørdag-arrangementer på Dokk1. Programmet for hver Lyden af Lørdag bliver tilrettelagt, så de er bygget op omkring et tema med relation til den spillede musik.

Ensemble Hermes håber på at samle en blandet flok af alle generationer og overbevisninger og sammen dele en stund med lækker musik over en kop kaffe; at starte weekenden med en kunstnerisk oplevelse, der kan give perspektiv og åbne horisonter!

Arrangementet er gratis men kræver billet. Du kan booke billetter via billetlinket.

 

Covid-19
Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer i efterårsarrangementerne, hvis corona-situationen skulle ændre sig. Aarhus Bibliotekerne følger sundhedsmyndighedernes anvisninger, så det er trygt at deltage i bibliotekernes arrangementer både for brugere og for ansatte.