Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:00
Pris
Gratis
Sted
Dokk1
Sted / Rum
Lille sal
Arrangører
Hovedbiblioteket, Ensemble Hermes
Målgruppe
For alle
Bestil billet(ter)
Musik og Film

Lyden af Lørdag med Ensemble Hermes: Krig og Sorg

31.10.20
Ensemble Hermes vil med koncertrækken Lyden af lørdag skabe en tilbagevendende begivenhed med klassisk musik i afslappede rammer, hvor både nye og vante koncertgængere kan komme helt tæt på musikerne og deres arbejde med musikken.

I 2020 er det 75 år siden at 2. verdenskrig fik en ende og Danmark blev befriet. Det giver anledning til refleksion - krig er uløseligt forbundet med minder, med trangen til at glemme, men samtidigt også med frygten for at glemme.

Til dette arrangement vil vi fordybe os i Richard Strauss’ Metamorphosen, et af hovedværkerne i den klassiske strygermusik. Vi vil guide publikum igennem den måde Strauss arbejde med sine hovedtemaer og gøre disse tydelige for publikum visuelt, ved hjælp af lys.

Så vil vi vise hvordan man kan følge med i et partitur uden at kunne læse noder, ved simpelthen at se det som et grafisk billede af musikken og hvor man faktisk kan genkende de enkelte temaer uden at behøve at vide, om de optræder i den ene eller anden toneart, taktart, eller lignende.

Lyden af Lørdag

I løbet af efteråret 2020 afholder vi fire Lyden af Lørdag-arrangementer på Dokk1. Programmet for hver Lyden af Lørdag bliver tilrettelagt, så de er bygget op omkring et tema med relation til den spillede musik.

Ensemble Hermes håber på at samle en blandet flok af alle generationer og overbevisninger og sammen dele en stund med lækker musik over en kop kaffe; at starte weekenden med en kunstnerisk oplevelse, der kan give perspektiv og åbne horisonter!

Arrangementet er gratis men kræver billet. Du kan booke billetter via billetlinket.