Om dette arrangement

Tid
17:00 - 18:00
Pris
Gratis
Sted
Dokk1, Store Sal
Arrangører
Målgruppe
For alle
Musik og Film

Koncert med Jutlandia Saxofonkvartet

08.11.19
Kom til gratis fyraftenskoncert med det aarhusianske ensemble Jutlandia Saxofonkvartet

Jutlandia Saxofonkvartet giver en koncert, som fokuserer på nyere musik af danske komponister. Heriblandt helt nye værker af komponisterne Gorm Askjær og Svend Hvidtfelt Nielsen. 

Koncerten er én i rækken af særlige formidlingskoncerter, som har været et kendetegn for kvartetten igennem de senere år. Ved arrangementet fortæller musikerne således om musikken, historierne og instrumenterne undervejs i koncerten, og publikum får således et helt særligt indblik i musikken og tankerne bag.

Jutlandia Saxofonkvartet
Jutlandia Saxofonkvartet er et af de mest veletableret og aktive kammerensembler i Danmark; kvartetten har gennem de sidste 20 års koncertvirksomhed dækket alt fra seniorhøjskoler til kongehuset.

Kvartetten har været på adskillige turnéer bl.a. til Norge, Sverige, England, Tyskland, Japan og Holland. I 2018 gik turen såmænd helt til Argentina, hvor kvartettens ene medlem oprindeligt er fra.

Kvartetten spiller klassisk musik for fire saxofoner. Det være sig alt fra originale værker for besætningen, til arrangementer af ældre mesterværker.

Af og til zoomer kvartetten ind på et specielt tema i musikken, hvor de leder publikum gennem måske mere sjældent hørt musik på en vedkommende og underholdende måde. Det sker gerne ved vores formidlingskoncerter som vi afholder på højskoler, efterskoler og biblioteker landet over.